10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Loctrans a primit trei microbuze noi de la Primăria Slatina

- Advertisement -

Primăria Slatina a achiziționat trei microbuze, pe care le va transmite operatorului de transport local. Acestea vor face curse atât dimineața, pe traseele cele mai solicitate, cât și în timpul zilei, când sunt puțini călători în stații. În paralel, autoritățile lucrează și la cele două proiecte care prevăd achiziționarea a 18 autobuze electrice, acestea urmând să ajungă în oraș până la sfârșitul anului.

Până să înlocuiască în totalitate parcul auto al Loctrans, Primăria Slatina a achiziționat trei microbuze, pe care le-a transmis spre exploatare operatorului de transport. Reprezentanții municipalității spun că noile mijloace de transport erau absolut necesare, întrucât unul dintre autobuzele vechi a fost scos din uz.

„Avem semnate două contracte, unul cu Ministerul Dezvoltării şi unul derulat de noi, pe fonduri europene. Este o certitudine că vom avea aceste autobuze, dar va mai dura puțin. Pentru că sunt proceduri de parcurs, atunci când achiziția se face pe fonduri europene și probabil la sfârșitul acestui an sau începutul anului viitor le vom avea fizic în Slatina și ne vom putea bucura de serviciile aduse de aceste autobuze verzi. Până atunci, a trebuit să suplimentăm puțin capacitatea de transport a Loctrans, pentru că nu mai aveam autobuze suficiente. Unul dintre cele vechi a fost scos din uz, pentru că nu mai putea fi reparat și a trebuit să suplimentăm. Și am hotărât să luăm trei microbuze, pentru că este și mai ușor de mers cu ele prin oraș, să facă cursele regulate ale Loctrans”, a explicat primarul Slatinei, Emil Moț.

Noile microbuze au câte 22 de locuri, aer condiționat și sunt adaptate pentru a fi folosite ușor și de persoanele cu dizabilități. Acestea se află deja în curtea Loctrans și vor putea face curse imediat ce vor fi înmatriculate. „Sunt noi nouțe, sunt achiziționate pe buget local de la primărie și  mulțumim pe această cale Primăriei Slatina pentru că, pentru Loctrans, este o mare gură de oxigen la momentul acesta. Pe traseele din timpul zilei care nu sunt așa aglomerate vom ieși cu aceste minibusuri. Vă dau un exemplu: Clocociov, orele 13:00, 14:00, 15:00, iar dimineața, către licee, unde este aglomerat, câte un minibus, va dubla cursa principală”, a explicat Cătălin Grecu, directorul Loctrans.

Pentru transportul public din Slatina, achiziționarea celor trei microbuze este un prim pas în modernizarea lui totală, mai explică directorul. Primăria Slatina a accesat fonduri europene pentru a achiziționa zece autobuze electrice, cu tot cu stații iar în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, municipalitatea va mai achiziționa încă opt autobuze electrice.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți