10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Acces restricţionat pe patru secţii ale Spitalului Slatina, din cauza gripei

- Advertisement -

De la o zi la alta tot mai multe cazuri sunt confirmate cu gripă de specialiştii laboratorului Institutului Cantacuzino din Bucureşti, motiv pentru care la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina s-a luat decizia de a fi restricţionat accesul vizitatorilor la pacienţi pe patru dintre secţiile unităţii medicale.

Medicul Cătălin Pătru, epidemiolog în cadrul Spitalului Slatina, a spus că până la sfârşitul săptămânii trecute erau confirmate cu virus gripal nu mai puţin de 21 de persoane, rezultate fiind deja primite de la Institutul Cantacuzino, însă mai sunt în continuare trimise pobe la Bucureşti pentru a vedea dacă se confirmă sau nu prezenţa vreunui virus gripal. „Vineri aveam confirmate 21 de cazuri de gripă, dar mai avem probe trimise şi aşteptăm să primim confirmările. La testele rapide numărul confirmărilor cu gripă au fost mult mai multe, însă cele confirmate de Cantacuzino sunt 21”, a spus doctorul Pătru. Din totalul celor 21 de cazuri, mai multe sunt confirmate cu virusul gripal B decât cu virusul gripal A.

Având în vedere noile cazuri confirmate, reprezentanţii Spitalului Slatina au decis să limiteze accesul vizitatorilor la pacienţi pe patru secţii ale unităţii medicale, respectiv Neonatologie, Boli Infecţioase, Terapie Intensivă şi Pediatrie. „Ca urmare a confirmării noilor cazuri de gripă, am luat măsura limitării accesului pe secţiile cu risc, Neonatologie, Boli Infecţioase, Terapie Intensivă şi Pediatrie. Pe celelalte secţii am luat şi aici decizia de a limita accesul vizitatorilor, respectiv numai după-amiaza, şi fiecare aparţinător are dreptul de a vedea un singur pacient timp de zece minute”, a conchis epidemiologul spitalului din Slatina.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți