9.7 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Centru cultural în stil brâncovenesc în comuna Brâncoveni

- Advertisement -

După ce în ultimii an majoritatea clădirilor importante din centrul comunei Brâncoveni au fost modernizate rând pe rând, în perioada imediat următoare și singura clădire rămasă nereabilitată va intra într-un proces amplu de reabilitare. Este vorba de căminul cultural, care se va transforma într-un adevărat centru cultural multifuncțional.

Noul centru, care va fi în stil brâncovenesc, va fi amplasat chiar pe locul prezentei clădiri, potrivit lui Ion Cheroiu, primarul comunei Brâncoveni, în prezent lucrându-se la proiect.

„Viitorul centru cultural va avea un design inspirat din stilul brâncovenesc. Se urmăreşte promovarea istoriei locale în strânsă legătură cu promovarea tradiţiilor şi a spiritului brâncovenilor. Îmbinăm astfel, modernitatea cu tradiţia. Amplasarea viitoarei clădiri este transpusă pe cea a prezentei clădiri, la intersecţia străzilor Constantin Brâncoveanu, faţada, cu strada Primăverii. Prin acest proiect se definitivează un centru civic comunal cu clădiri noi şi moderne cum ar fi Grădiniţa cu Program Normal, sediul Primăriei, Dispensarul Medical Uman şi Şcoala Gimnazială «Voievod Brâncoveanu». Deocamdată suntem la stadiul de proiect și sperăm să fie acceptat de Compania Națională de Investiții în luna martie, când va avea loc o selecție de proiecte. Valoarea investiției este undeva la 2,4 milioane de lei, iar 10% din această sumă va fi alocată din bugetul local, restul fondurilor fiind alocate de companie. Dacă va fi acceptat proiectul, sper ca în toamnă să înceapă și lucrările, iar într-un an îmi doresc ca toți brâncovenii să se bucure de acest nou centru cultural”, a spus edilul Ion Cheroiu.

Viitorul centru cultural multifuncţional va găzdui toate activităţile cultural artistice ce se vor desfășura în comuna Brâncoveni şi va fi dispus pe două nivele. Un amfiteatru cu sală de spectacole care va avea peste 150 de locuri destinate spectatorilor va fi la parter, iar aici vor fi găzduite și un foaier, biblioteca comunală, un muzeu, vestiare pentru artişti, sală de depozitare, garderobă, grupuri sanitare separate pentru artiști şi spectatori. La etaj va fi o sală multifuncţională de conferinţe şi o cameră pentru sonorizare, mai spune primarul din Brâncoveni.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți