14.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Programul „Tomata” continuă, dar cu modificări

- Advertisement -

Fermierii care vor să producă roșii timpurii se pot înscrie și anul acesta în „Programul Tomata”. Reprezentanții Direcției Agricole Olt au anunțat că valoarea ajutorului de minimis a rămas aceeași, respectiv 3.000 de euro pentru o suprafață minimă de 1.000 de metri pătrați de tomate cultivate în spații protejate.

„Programul de minimis pentru cultivatorii de roșii în spații protejate” va continua și anul acesta, dar cu mici modificări față de anii anteriori. Ministerul Agriculturii a stabilit modul în care va fi acordată subvenția, iar direcțiile agricole din țară îi vor informa pe beneficiari. „Se modifică perioada de depunere a cererilor, care va fi până pe 20 martie, inclusiv. Nu se vor mai face controale la plantare, ci o fișă la rodire și o evaluare înainte de recoltare. O altă noutate este obligativitatea de a completa în registru toate tratamentele pe care le va face la cultura respectivă. Acest registru va fi vizat și de un inspector fitosanitar”, a explicat Ion Anuța, directorul adjunct al Direcției Agricole Olt.

Suprafața, cantitatea pe care sunt obligați să o valorifice, dar și subvenția acordată, rămân neschimbate. Anul acesta, data limită de comercializare este de 31 mai, spun specialiștii din Agricultură. În Olt, mai mult de 40 % dintre beneficiarii programului de anul trecut au plantat tomatele în solarii, astfel că se vor încadra în termenul impus de Guvern.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți