27.6 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

A început reabilitarea străzii Basarabilor, care va prelua traficul greu după închiderea Podului Olt

- Advertisement -

Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public Slatina a dat startul lucrărilor de reabilitare pe strada Basarabilor. Este vorba despre tronsonul care leagă strada Banului, din Clocociov, de barajul Oltului. Aceasta face parte din ruta de ocolire a Podului Olt, care va fi închis pentru reparații.

Reprezentanții municipalității profită de iarna blândă și au decis să redeschidă șantierele de asfaltare. Astfel, utilajele s-au instalat începând de marţi pe strada Basarabilor și reabilitează porțiunea care duce către baraj.

„Așa cum anunțasem în toamnă, au început lucrările pe strada Basarabilor, tronsonul dintre Banului și lacul de acumulare. Acestea constau în primă fază în reparații la sistemul de beton existent. Se vor sparge acele zone care prezintă cedări ale stratului de beton, se vor face apoi lucrări de preluare de nivel, se vor amenaja și partea de scurgere a apelor și terasamentele. Urmează turnarea a trei straturi de asfalt, ultimul de MASF (mixturi asfaltice pentru stratul de uzură), pentru a putea prelua traficul greu”, a explicat Daniel Murguleț, șef serviciu DASIP Slatina.

După reabilitare, strada va face parte din ruta de ocolire a Podului Olt, care va fi închis pentru reparații capitale. Astfel, mașinile vor trece prin Slătioara și vor veni pe drumul care ocolește barajul, pentru a ajunge apoi pe strada Basarabilor, care va fi complet reabilitată. Investiția este finanțată în totalitate din bugetul local și ar urma să fie finalizată în cel mult cinci luni.

Lucrări de modernizare sunt prevăzute și pe drumul care ocolește barajul, acestea fiind realizate cu fonduri de la Consiliul Județean.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți