22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Fostul adjunct Alexe de la IPJ Olt, destituit din Poliţie

- Advertisement -

Comisarul şef Nicolae Alexe, fostul adjunct al IPJ Olt, care era la şefia inspectoratului în ziua în care s-a intrat în domiciliul lui Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal acuzat că le-a ucis pe Alexandra şi Luiza, tinerele care au dispărut anul trecut după ce au fost luate la ocazie de acesta, a fost demis din Poliţie. Anunţul a fost făcut de Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, la începutul şedinţei de Guvern de marţi.

Comisia de disciplină din Inspectoratul General al Poliţiei Române a finanlizat cercetările la începutul săpptămânii şi, pe lângă fostul adjunct de la IPJ Olt, urmează să fie destituiţi din funcţii şi ceilalţi şapte poliţişti implicaţi în cazul de la Caracal.  

„Ieri (luni n.r.) s-a finalizat materialul în Consiliul de Disciplină, astăzi (marţi n.r.) inspectorul general al IGPR a emis decizia de destituire din poliţie pentru adjunctul şef al IPJ Olt, cel care a fost la comanda acţiunii în ziua tragică, Nicolae Alexe. Urmează şi ceilalţi care sunt în concedii medicale”, a spus Marcel Vela, ministrul de Interne.

Demis imediat după nenorocirea de la Caracal din funcţia de adjunct la Poliţiei Olt de ministrul Afacerilor Interne de atunci, Nicolae Moga, comisarul şef Alexe s-a întors în cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, fiind poliţist specializat în combaterea traficului de persoane.

Poliţistul Alexe era la comanda IPJ când a avut loc tragedia deoarece inspectorul şef de la acea vreme, comisarul şef Cristian Voiculescu, era în concediu. Acesta a coordonat activităţile de căutare în privinţa Alexandrei Măceşanu, fata de 15 ani, din comuna Dobrosloveni, care a fost răpită şi mai apoi omorâtă de Dincă.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți