10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Proiectul privind reabilitarea blocurilor din Scorniceşti, în linie dreaptă

- Advertisement -

Proiectul privind anveloparea primelor blocuri din oraşul Scorniceşti a intrat în linie dreaptă. Daniel Tudor, viceprimarul localităţii, a declarat recent că acest proiect se apropie de implementare, însă din zece blocuri care ar fi trebuit reabilitate au rămas eligibile doar opt.      

Daniel Tudor, viceprimarul din Scorniceşti, a spus că la cele opt blocuri de locuinţe se vor schimba acoperişurile, vor fi izolate, se va înlocui tâmplăria veche, vor fi efectuate reparaţii şi modernizări pe casa scărilor şi vor fi reabilitate şi subsolurile. „Intrat în etapa finală cu întârziere, a fost demarată procedura de scoatere la licitație, proiectul aflându-se în acest moment publicat în SICAP (Sistemul Informatic de Control Achiziții Publice). În jurul datei de 20 februarie se va stabili câștigătorul, această etapă fiind urmată de demararea lucrărilor”, a declarat edilul.

Fondurile pentru acest proiect au fost accesate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Agenţia de Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia, iar 60% sunt fonduri europene, în timp ce 40% sunt fonduri alocate de la bugetul local al Primăriei Scorniceşti. Potrivit viceprimarului din Scorniceşti, fondurile alocate acum de administraţia locală reprezintă 25% partea proprietarilor de apartamente, care ar urma ca timp de cinci ani să o achite în rate eşalonat, iar 15% este partea Primăriei. Valoarea totală a acestei investiţii se ridică la 9 milioane de lei.   

Şi alte două proiecte, cum ar fi reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale „Nicolae Coculescu” și a grădiniței, ambele din orașul Scornicești, sunt finanţate din fonduri europene nerambursabile şi urmează a fi supuse procedurii de licitație, a mai spus Daniel Tudor.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți