15.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ninsori viscolite anunţate de meteorologi în Olt

- Advertisement -

Dacă până acum nu am simţit că este iarnă, meteorologii au emis miercuri patru avertizări de vreme rea, dintre care două coduri roşu, două portocaliu şi unul galben, ultimul dintre ele afectând şi Oltul. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până în dimineaţa zilei de joi, în judeţ sunt anunţate intensificări ale vântului şi ninsori viscolite.

Atenţionarea meteorologilor este în vigoare de miercuri, începând cu ora 11:30, şi expiră joi dimineaţa, la ora 08:00.

„În intervalul menționat la munte, în nordul și centrul Moldovei, apoi și în regiunile sudice și sud-estice va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul se va intensifica, cu rafale de peste 55 km/h, iar în zona montană peste 70 km/h. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în regiunile vestice și local în centru cu viteze de 55…65 km/h”, anunţă ANM.

Atenționarea meteorologică a fost primită şi de pompierii din cadrul ISU Olt, care au transmis-o Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din județ, instituțiilor care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și societăților care se ocupă cu deszăpezirea la nivelul județului Olt.

Celelalte trei coduri vor afecta aproape toate celelalte regiuni ale ţării şi sunt în vigoare tot până în dimineaţa zilei de joi, fenomenele vizate fiind intensificări susținute ale vântului, ninsoare viscolită, viscol puternic şi vizibilitate redusă.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți