10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primarii PSD, pregătiți de alegeri, indiferent de scenariul urmat de PNL

- Advertisement -

Mai sunt câteva luni până la alegerile locale, iar în lipsa unei decizii clare legate de modificarea Legii electorale, primarii își fac planuri și strategii. Cei mai mulți spun că sunt pregătiți și pentru două tururi de scrutin. Se bazează pe investițiile pe care au reușit să le finalizeze în comunitățile lor și pe faptul că le-au câștigat încrederea oamenilor.

Fără să știe exact cum se vor derula alegerile locale din acest an, primarii au luat în calcul ambele variante și cred că au prima șansă în această competiție.

Chiar dacă vor fi două tururi, spun că vor reuși să îi convingă pe alegători să le ofere votul. În primul rând pentru că s-au implicat în rezolvarea problemelor comunităților și au reușit să atragă fonduri pentru dezvoltarea localităților. În plus, sunt edili care au mai trecut prin alegeri în două tururi și cred că vor câștiga din nou, dacă se va modifica Legea electorală. „Din punctul meu de vedere, nu contează dacă vor fi în două tururi sau într-un tur. Eu sunt convins că primarii care au muncit vor câștiga din primul tu cu 50% plus unu. De asemenea, cred că 80% dintre colegii mei primari, care au muncit, vor câștiga încă din primul tur”, a spus Ion Cheroiu, primarul comunei Brâncoveni.

La Giuvărăști, primarul a mai trecut prin alegeri locale în două tururi și spune că decizia oamenilor va rămâne aceeași, indiferent dacă sunt chemați la urne o dată sau de două ori. „Am prins alegeri și cu două tururi și nu e o problemă pentru mine. Asta este, mergem mai departe. Până la urmă hotărâre cetățeanului este decisivă”, a precizat Cătălin Imireanu, primarul comunei Giuvărăști.

Și liderii PSD Olt sunt pregătiți pentru scenariul alegerilor locale în două tururi. Și-au stabilit de la început strategia electorală astfel încât schimbarea să nu îi ia prin surprindere. „Suntem convinşi că vom câştiga alegerile locale şi vom face majoritate în Consiliul Judeţean. Cred că au demonstrat şi în jur de 80% dintre primari au scos rezultate de peste 50%, la toate rândurile de alegeri, nu doar la locale. Sunt convins că şi la Primăria Slatina, chiar dacă vor fi două tururi, vom bate din primul tur. Nu este vorba despre aroganţă, este vorba despre calcule politice foarte clare, făcute pe baza unor studii sociologice”, a declarat Marius Oprescu.

Guvernul PNL și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului, pentru alegerile în două tururi, iar PSD a depus moțiune de cenzură, care a trecut. În aceste condiții, visul PNL de a organiza alegeri în două tururi pare imposibil.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți