8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Muncitor necalificat de la TMK Artrom, victima unui accident de muncă. Bărbatul, lovit în cap de o bară metalică

- Advertisement -

Un bărbat de 33 de ani, muncitor necalificat pe Secţia laminare – CPE a societăţii TMK Artrom de pe platforma industrială a Slatinei, a fost joi dimineaţa victima unui accident de muncă. Angajatul a fost lovit de o bară metalică în cap şi a ajuns la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru investigaţii amănunţite.

Cristian Ungureanu, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, a declarat că bărbatul implicat în accidentul de muncă era angajat de trei luni în cadrul societăţii, iar evenimentul nu a fost unul foarte grav, fiind soldat doar cu incapacitate temporară de muncă.

„În jurul orei 07:05 a avut loc accidentul de muncă, un muncitor necalificat în metalurgie din cadrul formaţiei laminare, dorind să schimbe tamponul opritor de ferăstrăul de retazare cap bară, fără a anunţa operatorul de la pupitrul principal, a intrat în zona interzisă de acţionare a unei benzi rulante, fiind surpins şi lovit în spate de un dorn metalic care se rostogolea pe patul de evacuare. Acesta s-a deplasat până la punctul de lucru mentenanţă, unde a comunicat că a fost lovit de dorn. A fost solicitat serviciul 112 şi a fost transportat la Spitalul Slatina, fiind diagnosticat cu traumatism acut cranio-facial deschis. Este un eveniment cu incapacitate temporară de muncă, cercetat de angajator şi avizat de ITM, îndeplinând toate condiţiile privind cercetarea conform legii”, a spus inspectorul şef Ungureanu.

Muncitorul de la TMK Artrom a fost dus la spital cu ambulanţa, potrivit doctorului Alin Dinu, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt, acesta fiind stabilizat la locul producerii accidentului de muncă, conştient şi cooperant.

Cercetări fac şi poliţiştii, care au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți