8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Chinezi ajunşi din China în Slatina şi Corabia, supravegheaţi de medici. Unul dintre ei, în continuare monitorizat

- Advertisement -

Trei persoane din China care au revenit în ţară, la începutul lunii, prin Aeroportul Otopeni, au ajuns în judeţ şi au fost monitorizate în ultimele zile de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt, din cauza temutului coronavirus. În prezent, doar unul dintre ei se mai află sub supravegherea medicilor.

Chinezii au ajuns în Romnânia pe 1 februarie, iar în perioada imediat următoare aceştia au ajuns în judeţul Olt, unul având ca destinaţie municipiul Slatina, iar alţi doi oraşul Corabia. Informaţia a fost confirmată vineri de prefectul de Olt Florin Homorean. „Informaţiile au fost furnizate zilele trecute de reprezentanţii DSP Olt, este posibil ca nu toţi să se mai afle în judeţ, iar din discuţiile purtate cu conducerea instituţiei s-a hotărât ca această situaţie să fie actualizată şi făcută publică”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.     

Potrivit unui comunicat remis de specialiştii în sănătate publică supravegherea infecţiei umane cu noul coronavirus (2019-nCoV), actualizată, s-a transmis tuturor prestatorilor de servicii medicale. DSP Olt anunţă că monitorizarea clinică a celor trei persoane de naţionalitate chineză intrate în judeţul Olt, din zona de focar China, prin Aeroportul Otopone a început încă din data de 1 februarie, iar în prezent una singură mai este sub supraveghere medicală. „Doi medici din Secţia de boli transmisibile a DSP Olt au fost  nominalizate cu activitatea de monitorizare zilnică, fiind înregistrate date privind prezenţa sau absenţa următoarelor semne sau simptome clinice: tuse, febră, greutate în respiraţie şi dureri de cap a celor trei persoane. În perioada 1 – 3 februarie persoanele monitorizate nu au prezentat semne sau simptome specifice bolii. Pe 3 februarie, cele două persoane de naţionalitate chineză cu rezidenţă chineză ajunse în Corabia au părăsit adresa de domiciliu şi s-au mutat în judeţul Teleorman, localitatea Roşiori de Vede. DSP a notificat imediat DSP Teleorman pentru preluarea în monitorizare a acestora. Monitorizarea zilnică se face până în a 14-a zi, inclusiv, de la data sosirii în ţară, respectiv până pe 14 februarie. Rezultatul monitorizării zilnice se transmite zilnic, până la ora 12:00, la Centrul Regional de Sănătate Publică la care este arondat judeţul Olt. Astfel, pe teritoriul judetuţui Olt a rămas în monitorizare o singură persoană, rezidentă în localitatea Slatina, iar rezultatul monitorizării din data de 7 februarie este fără semne clinice de boală”, spun specialiştii în sănătate publică din judeţ.

De la începutul acestui an, China se confruntă cu o epidemie de coronavirus. Însă, până în prezent, persoane contaminate cu noul virus sunt şi în zona Asia de Sud-Est, Australia, Statele Unite ale Americii, Canada, Rusia, Marea Britanie şi ţări din Uniunea Europeană. Potrivit datelor prezentate duminică, 9 februarie, de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, la nivel global erau peste 37.000 de cazuri confirmate cu coronavirus, iar numărul deceselor era de peste 800.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți