7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ludovic Orban și Lucian Bode, mulțumiți de evoluția lucrărilor la drumul expres

- Advertisement -

După ce au vizitat fabrica Ford de la Craiova, Ludovic Orban și fostul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, au vrut să vadă care este stadiul lucrărilor la drumul expres Craiova-Slatina-Pitești. Autoritățile locale au fost asigurate că ritmul lucrărilor pe acest tronson de drum este unul intens.

Premierul interimar Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, s-au arătat mulțumiți de evoluția lucrărilor la drumul expres Craiova-Slatina-Pitești, după ce au vizitat șantierul deschis la Balș. Ei și-au exprimat convingerea că șosele ocolitoare ale Slatinei și Balșului vor fi gata înainte de termenul din contract.

„În legătură cu drumul expres Craiova-Piteşti, suntem la a doua vizită pe acest şantier, este un obiectiv important pentru Ford, dar este un obiectiv important şi pentru România. În mai, respectiv septembrie, au fost alocaţi 15,4 milioane lei de către fostul Guvern, iar în noiembrie, decembrie noi am alocat 76,7 milioane lei pentru tronsonul 1, respectiv tronsonul 2. Sunt evoluţii foarte bune pe tronsonul 2, în noiembrie am semnat toate ordinele de începere pe toate cele 22 de secţiuni din tronsonul 2, pe cei 40 km de autostradă şi sunt şanse foarte mari ca antreprenorul să finalizeze variantele ocolitoare de la Balş, respectiv de la Slatina, înainte de termenul stabilit, care este iunie 2021, lucru pe care îl vom verifica astăzi (vineri n.r.) împreună cu reprezentanţii companiei Ford pe teren”, a spus Bode.

Totodată, ministrul Transporturilor a vorbit și despre stadiul lucrărilor pe Tronsonul 1 al șoselei, acolo unde lucrările nu au început încă. „Iar pentru ceilalţi 10 kilometri din tronsonul 1, aşteptăm antreprenorul să fie mai mobilizat, să vină cu proiectul tehnic pentru a putea emite autorizaţia de construire, respectiv hotărârea de guvern privind exproprierile, astfel încât în cel mai scurt timp să înceapă lucrările şi pe cei 10 kilometri din tronsonul 1. Noi, ca beneficiar, am respectat clauzele contractuale şi am plătit avansul pentru toate cele trei sectoare din tronsonul 1. Îi vom transmite antreprenorului să se mobilizeze”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți