11.2 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

S-a dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a Podului Olt

- Advertisement -

S-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea Podului Olt. Anunțul a fost făcut de directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastruicturii Rutiere, Sorin Scarlat, care a fost prezent vineri la Balș, pentru a vedea care este stadiul lucrărilor la drumul express Craiova- Slatina-Pitești.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că s-a finalizat proietarea pentru modernizarea Podului Olt. De asemenea, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor în cadrul proiectului. „Proiectarea este finalizată, am dat ordin de începere, iar în maximum două luni de zile, cu siguranţă, vor interveni asupra lucrărilor premergătoare realizării reparaţiilor”, a spus Scarlat.

Firma care a câștigat lucrările de modernizare a Podului Olt și-a asumat prin contract mai întâi modernizarea rutei ocolitoare. Este vorba despre tronsonul Slatina (strada Tudor Vladimirescu) – Curtișoara – Moșteni, care va fi folosită atât de autoturisme, cât și de mașinile de mare tonaj.

Astfel, şoferii care vin dinspre Craiova nu vor mai trece pe Podul Olt, ci vor fi direcţionaţi pe o rută ocolitoare de aproximativ 33 de kilometri. Traficul va fi deviat din localitatea Găneasa, pe DN 64, pe o lungime de aproximativ 15 kilometri, până în localitatea Strejești. Din DN 64, traficul va fi deviat pe DJ 546 G, spre Strejești, pe o lungime de 5,7 kilometri, apoi pe DJ 546, pe o lungime de 12,2 kilometri, revenind în DN 65, în Slatina, pe strada Tudor Vladimirescu.

Mașinile mici vor putea folosi ca variantă alternativă drumul care ocolește barajul de la Slătioara, cu intrare în Slatina pe strada Basarabilor, în zona mânăstirii Clocociov. Aici, Primăria Slatina lucrează la refacerea carosabilului pe tronsonul din pantă, urmând ca și drumul care ocolește barajul să fie reabilitat, cu bani de la Consiliul Județean.

Podul Olt va fi închis timp de un an, perioadă în care va beneficia de reparații capitale. Investiția se ridică la peste 20 de milioane de lei, fondurile fiind alocate de la bugetul de stat.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți