19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Strada Drăgănești va avea patru benzi, în zona industrială. Au început lucrările

- Advertisement -

Primăria Slatina a dat startul lucrărilor de supralărgire a străzii Drăgănești, pe tronsonul din zona industrială. La finalul lor, se va circula pe patru benzi, pe o distanță de 1,5 kilometri. Investiția este esențială pentru fluidizarea traficului, în prezent foarte aglomerat la orele de vârf, când oamenii vin și pleacă de la fabricile din zonă.

Șantierul s-a deschis de vineri, când s-a lucrat la pregătirea terenului în vederea extinderii suprafeței asfaltate. Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public supraveghează lucrările finanțate în totalitate din bugetul local. „Astăzi (vineri n.r.) am început supralărgirea străzii Drăgănești la patru benzi. Lucrările care se vor executa vor începe cu săpătură, după care se va decapa inclusiv stratul de asfalt existent. Se vor executa lucrări începând de la giratoriul din zona Prysmian până undeva după TMK”, a explicat Daniel Murguleț, șef birou în cadrul DASIP.

Potrivit contractului, lucrările ar trebui să se încheie în opt luni. Autoritățile spun însă că vor discuta cu reprezentanții constructorului să mobilizeze oameni și utilaje suficiente, astfel încât drumul să fie gata într-un timp mai scurt. Până atunci însă, șoferii sunt rugați să nu mai parcheze pe marginea drumului, pentru a nu încurca mașinile și muncitorii care vor lucra în zonă.

Odată finalizată, investiția va contribui decisiv la descongestionarea circulației într-o zonă extrem de circulată de cei care lucrează pe platforma industrială a orașului. În plus, șoseaua va face legătura cu drumul expres, dar și cu viitoarea centură mediană a Slatinei, care pornește din zona Alro și se termină dincolo de fabrica Pirelli, către Brebeni.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți