13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Artistul plastic Marius Burhan, expoziţie de pictură la Galeria Artis

- Advertisement -

Artistul plastic Marius Burhan, născut în comuna olteană Vâlcele în urmă cu 42 de ani, expune pentru prima oară la Galeria Artis din Slatina, instituţie culturală din subordinea Muzeului Judeţean Olt. Vernisajul expoziţiei sale de pictură, organizată sub titulatura „Lumea întreagă e o scenă”, va avea loc marţi după-amiaza, cu începere de la ora 17:00.

„Născut în comuna Vâlcele, județul Olt, la 14 noiembrie 1977, Marius Burhan expune la Galeria Artis din Slatina pentru prima oară. Grație relației de prietenie pe care Muzeul Județean Olt o are cu pictorul și graficianul slătinean Lucian Liciu, care trăiește și lucrează în București, ca și doctorul în arte plastice și decorative, Marius Burhan, am reușit să îl convingem să revină acasă cu o expoziție unică, prin concept, prin atitudinea protestatară, și nu în ultimul rând prin genul de pictură pe care îl practică, foarte puțin întâlnit în constelația artelor plastice românești”, spune Laurenţiu Guţică, directorul Muzeului Judeţean Olt.

Expoziția supusă atenției publicului slătinean face parte dintr-un periplu artistic circumscris de Marius Burhan ideologiilor politice contemporane, mai transmite directorul muzeului. „Proiectul conceput de artist a debutat în anul 2015 și reprezintă un studiu care vizează implicarea și statutul artistului în societatea cotidiană, fiind prezentat prin intermediul unor expoziții itinerante organizate în cadrul unor instituții muzeale prestigioase precum cele din Brăila, Curtea de Argeș, Constanța și Târgu Jiu. Și pentru că «lumea întreagă este o scenă» artistul și expertul în arte vizuale Marius Burhan a decis ca următorul său popas expozițional să fie în capitala județului în care a văzut în urmă cu 42 de ani lumina culorilor, în Slatina Oltului”, a adăugat Guţică.

Tablourile artistului oltean cuprind lozinci, clișee, stereotipii verbale caracteristice lumii absurde și neimaculate în care expirăm sau inspirăm mâlul mlaștinii politice, iar lucrările sale vor putea fi văzute la Galeria Artis până în data de 27 februarie.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți