5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Autospecială ISU Olt, implicată într-un accident la Jitaru. O persoană a ajuns la spital

- Advertisement -

O autospecială a ISU Olt a fost implicată, luni dimineaţă, într-un accident rutier produs pe Drumul Naţional 65 – European 574 Piteşti – Slatina, în zona satului Jitaru, oraşul Scorniceşti. Echipajul pompierilor intervenea la un alt eveniment rutier, soldat fără victime, şi staţiona pe marginea drumului, fiind lovită în spate de un alt autoturism. În urma impactului dintre autovehicule, o femeie a ajuns la spital, iar traficul în zonă a fost blocat pentru aproape o jumătate de oră.     

Potrivit poliţiştilor rutieri, şoferul autoturismului nu ar fi observat autospeciala de pompieri care intervenea la evenimentul rutier, în urma căruia nu au fost răniţi, şi se afla staţionată pe prima bandă, intrând în coliziune faţă – spate cu aceasta. În urma coliziunii, traficul rutier a fost blocat pe sensul de mers către Slatina pentru câteva zeci de minute, apoi a fost reluat pe ambele sensuri ale drumului naţional.

„În jurul orei 08:54, un accident rutier s-a produs pe DN 65 – E 574, pe raza localității Jitaru, iar din primele cercetări polițiștii Serviciului Rutier au stabilit că un bărbat de 74 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism pe DN 65 ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în șanțul de pe marginea drumului, fără a fi înregistrate victime omenești. 15 minute mai târziu, un bărbat de 71 de ani, tot din Slatina, în timp ce conducea un autoturism pe DN 65, nu ar fi păstrat o distanță regulamentară față de o autospecială a ISU Olt, aflată la locul primului eveniment, intrând în coliziune față – spate cu aceasta. În urma impactului, două femei, de 65 și 62 de ani, ambele din Slatina, pasagere în cel de-al doilea autoturism, au avut nevoie de îngrijiri medicale, una fiind transportată la spital. Traficul a fost blocat aproximativ 30 de minute”, a spus Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Potrivit pompierilor, în primul eveniment a fost implicat un singur autoturism, iar în urma celui de-al doilea o persoană din vehiculul care a intrat în autospeciala ISU a fost rănită şi a fost transportată de paramedicii SMURD la spital.

„Pompierii Stației Scornicești au intervenit în localitatea Jitaru, pentru acordarea îngrijirilor medicale victimelor unui accident rutier. În accident a fost implicat un sigur autoturism, în care se aflau două persoane. Pe timpul executării recunoașterii la locul evenimentului, autospeciala complexă pentru intervenție și descarcerare alocată la fața locului, a fost acroșată de un autoturism, în care se aflau trei persoane. În urma evenimentului, o persoană, pasageră în autoturism, a suferit un traumatism cervical și a fost transportată de paramedicii SMURD Scorniceşti la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru investigaţii amănunţite. În urma evenimentului nu au rezultat alte victime. Autospeciala implicată în accident a suferit avarii minore şi va rămâne în intervenţie”, a declarat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Poliţiştii au deschis dosar penal în care fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.  

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți