12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Magistraţii olteni îşi reiau activitatea, dar refuză să participe la constituirea birourilor electorale

- Advertisement -

Magistraţii Tribunalului Olt îşi reiau activitatea de marţi, 11 februarie, după ce din data de 23 ianuarie au decis să suspende şedinţele, judecând doar urgenţele, ca formă de protest împotriva eliminării pensiilor de serviciu. Deşi încetează această formă de protest, judecătorii olteni refuză în continuare să participe la constiuirea birourilor electorale pentru alegerile din acest an.    

„Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Olt a hotărât, la data de 10 februarie, încetarea formei de protest constând în suspendarea activității de judecată a cauzelor aflate pe rolul instanţei, începând cu data de 11 februarie. Această decizie nu are drept cauză decât consecvenţa scopului instituţiei noastre, acela de a servi, în primul rând, interesele justiţiabililor, astfel încât, începând din data de 11 februarie, din respect pentru aceştia, vor fi soluţionate toate cauzele, indiferent de urgenţa lor”, se arată într-un comunicat remis de Tribunalul Olt.

Potrivit sursei citate, magistraţii Tribunalului Olt spun că în continuare nu sunt de acord cu eliminarea pensiilor speciale, motiv pentru care refuză în continuare să participe la constituirea birourilor electorale. „Reiterând dezacordul cu privire la adoptarea legii privind abrogarea pensiilor de serviciu ale judecătorilor, Adunarea Generală a hotărât menţinerea formei de protest a refuzului de a participa la constituirea birourilor electorale, în anul 2020”, se mai arată în comunicat.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți