Studenţi jandarmi, stagiu de practică la Jandarmeria Olt

Opt studenţi de la arma Jandarmi, din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, din care cinci în anul I de studiu şi trei în anul III, se află până la începutul lunii viitoare într-un stagiu de practică la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt.

Cei opt studenţi desfăşoară stagiul de practică prevăzut în programa de învăţământ, acesta fiind desfăşurat la Jandarmeria Olt începând de luni şi până în data de 8 martie.

„Tinerilor le sunt prezentate aspecte legate de specificul inspectoratului, programul şi misiunile executate de către jandarmii olteni. Studenţii se pregătesc pentru a deveni ofițeri jandarmi și au fost repartizați IJJ Olt, pentru a pune în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs, în misiuni de ordine şi siguranţă publică, pază şi protecţie instituţională, precum şi prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, pentru a cunoaşte cât mai bine aspectele practice ale activităţii derulate de jandarmii olteni”, a declarat Iulian Mihai, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Pe întreaga perioadă a stagiului de practică, studenţii sunt îndrumaţi în de către tutori jandarmi, ofiţeri cu experienţă în activitatea profesională, la structurile sau subunităţile la care au fost repartizaţi.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<