27.2 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Copii crescuți în mizerie într-o casă din Șerbănești

- Advertisement -

Șapte frați din comuna Șerbănești erau ținuți în frig și mizerie de mama lor. Cazul a ajuns în atenția celor de la Protecția Copilului după ce femeia a mers la spital cu toți copiii, cei mici fiind suspecți de TBC. Cinci dintre ei au fost preluați în regim de urgență, iar cei mai mici sunt încă în grija medicilor. Primăria din comună a ajutat în mai multe rânduri familia, dar situația nu s-a schimbat cu nimic.

Șapte sufleţele nevinovate trăiau chinuite într-o casă care stă să cadă, în comuna Șerbănești. Copiii, cel mai mic în vârstă de opt luni, au ajuns zilele trecute la spitalul din Craiova, fiind afectați de o răceală puternică. Autoritățile locale au sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului despre caz.

„Primăria Șerbănești ne-a sesizat că există o mamă cu şapte copii, cu condiții precare, tatăl decedat, diagnosticat cu TBC, și copiii posibili purtători de TBC. În acel moment, am luat legătura cu spitalele de specialitate din țară și am găsit locuri libere la Craiova pentru toți cei şapte copii. Împreună cu DSP și Ambulanța, am decis să îi transportăm acolo. Au fost investigați, iar în urma analizelor s-a stabilit că cinci dintre copii, cei mai mari, sunt sănătoși și pot fi externați. Asupra lor a fost luată o măsură de protecție și sunt în grija noastră. Urmează să stabilim cum o putem ajuta în continuare, pentru că ea este interesată de copiii ei, însă nu poate avea grijă de toți șapte”, a explicat Rădița Piroșca, directorul DGASPC Olt.

Luni seară, femeia a fugit din spital cu cele două micuțe în vârstă de opt luni, respectiv doi ani, care rămăseseră sub supravegherea medicilor pentru definitivarea analizelor. La prima oră a dimineții de marţi, autoritățile au fost anunțate despre această situație gravă.

Reprezentanții Primăriei Șerbănești spun că știau de sărăcia în care trăiesc cei șapte frați și au ajutat de mai multe ori familia. Doar că tot ce li s-a oferit a fost distrus în scurt timp. Așa au ajuns să trăiască într-o casă în care plouă prin acoperișul aproape prăbușit, cu geamurile sparte și fără sursă de încălzire.

În continuare, reprezentanții Primăriei Șerbănești, împreună cu cei din DGASPC Olt, monitorizează această situație. În funcție de rezultatul analizelor și de starea de sănătate a celor două micuțe internate, autoritățile vor analiza situația, urmând să găsească cea mai bună soluție pentru copii și mama lor.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți