23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Reguli stricte de igienă în școli, pentru prevenirea gripei

- Advertisement -

Medicii școlari, dar și conducerea unităților de învățământ din Slatina, sunt în alertă, după ce numărul cazurilor de gripă a crescut constant în ultimele zile. Copiii sunt trimiși să se spele pe mâini de mai multe ori pe zi, iar părinților li s-a explicat să evite să îi ducă în locurile de joacă, în magazine și alte locuri aglomerate.

Igiena strică este primul și cel mai important pas pentru prevenirea îmbolnăvirii, în această perioadă în care crește numărul virozelor și al cazurilor de gripă. De aceea, în multe școli, s-au stabilit reguli clare în acest sens, pe care elevii, dar și cadrele didactice, le respectă cu strictețe.

La Școala „Nicolae Iorga”, din Slatina, săpunul nu lipsește din nicio clasă, iar medicul trece zilnic prin fiecare sală, să vadă cum se simt copiii. Reprezentanții unităților de învățământ le transmit părinților să aibă și ei mare grijă unde își duc copiii, după școală, pentru a evita îmbolnăvirile. „Noi am restricționat accesul părinților în școală, iar în fiecare dimineață se face triajul copiilor. De asemenea, toate clasele, indiferent dacă avem sau nu copii bolnavi, se dezinfectează, iar pe tot parcursul zilei se păstrează reguli stricte de igienă în școală. Ar fi bine însă ca și părinții să aibă grijă la evitarea aglomerărilor. Ar trebui, din punctul meu de vedere, evitate locurile de joacă aglomerate, ar trebui evitate mall-rile, supermarketurile și petrecerile. Părinții ar trebui să aibă grijă și la imunitatea copiilor, iar în acest sens să ceară sfatul medicului”, a spus Irina Tița, directorul școlii.

Și medicul unității le transmite părinților sfaturi prețioase pentru a evita îmbolnăvirea copiilor. Spălarea mâinilor și evitarea spațiilor aglomerate sunt esențiale. „Trebuie respectate condițiile de igienă, mai ales în pauzele de masă: spălatul pe mâini cu apă şi săpun, ori de câte ori este necesar, spălarea cu jet puternic a fructelor și legumelor, consumul de apă din sursă sigură. Foarte important este să se evite pe cât posibil prezența la manifestările sportive și la alte evenimente cu aglomerări. O relație strânsă între medicul unității școlare, medicul de familie și cadrele didactice este, de asemenea, extrem de importantă în această perioadă”, a spus Luminița Ilie, medic de familie.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți