17.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un chinez care a ajuns la Caracal, supravegheat şi el de specialiştii DSP Olt

- Advertisement -

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt anunţă că încă o persoană de cetăţenie chineză a ajuns în judeţul Olt şi a fost monitorizată timp de o zi pentru a vedea dacă este infectată cu coronavirus, din cauza căruia au murit peste o mie de persoane, iar alte peste 42.000 de persoane au fost confirmate cu acest virus.

Potrivit DSP, reprezentanţii Serviciului de Imigrări de pe lângă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt au fost cei care au identificat că pe 29 ianuarie, prin Aeroportul Otopeni, a intrat un chinez cu destinaţia de domiciliu, oraşul Caracal.

„DSP Olt a luat imediat legătura cu persoana chineză care a pus la dispoziţie informaţiile solicitate, în cadrul supravegherii pasive (istoric asupra stării de sănătate, confirmarea domiciliului, acceptul monitorizarii clinice zilnice). Dată fiind situaţia, monitorizarea cetăţeanului a început în a 13-a zi de la intrarea în România, respectiv 10 februarie, şi a încetat în a 14-a zi, 11 februarie, acesta fiind sănătos clinic. Monitorizarea zilnică se face până inclusiv în a 14-a zi de la data sosirii în ţară. Rezultatul monitorizării zilnice se transmite zilnic, până la  ora 12:00,  la Centrul Regional de Sănătate Publică la care este arondat judeţul Olt”, transmit specialiştii în sănătate publică.

În prezent, un singur chinez venit în judeţul Olt din zona de focar, China, care este rezident în municipiul Slatina, mai este monitorizat de DSP Olt până pe data de 14 februarie. Acesta, împreună cu alte două persoane de cetăţenie chineză, au intrat în ţară prin Aeroportul Otopeni şi au ajuns în judeţul Olt pe 1 februarie. Ceilalţi doi chinezi au avut ca destinaţie oraşul Corabia, iar după primele trei zile de când au ajuns în ţară s-au mutat în Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, supravegherea lor fiind continuată de DSP Teleorman.

„Doi medici din Secţia de boli transmisibile a DSP Olt au fost nominalizate cu activitatea de monitorizare zilnică, fiind înregistrate date privind prezenţa sau absenţa următoarelor semne sau simptome clinice: tuse, febră, greutate în respiraţie şi dureri de cap. În privinţa persoanei din Slatina, aceasta nu a prezentat până marţi, 11 februarie, semne clinice de boală, iar cele două din Corabia au fost monitorizate de DSP între 1 – 3 februarie şi nu au prezentat semne sau simptome specifice bolii. Din data de 4 februarie, cele două persoane au fost monitorizate prin DSP Teleorman, urmare a părăsirii adresei de domiciliu şi mutării în judeţul Teleorman. La data de 11 februarie, starea clinică a acestora este corespunzătoare, potrivit datelor furnizate de colegii din Teleorman”, transmit reprezentanţii DSP.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți