8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Campania de împădurire, demarată în avans în Olt

- Advertisement -

Vremea favorabilă din ultimele luni i-a determinat pe reprezentanții Direcției Silvice Olt să demareze campania de împădurire mult mai devreme comparativ cu anii precedenți. Până în acest moment, au plantat deja o bună suprafață din cea propusă pentru această primăvară. În zona Corabia se va împăduri cea mai mare suprafață din județ.

Deși calendaristic este iarnă, temperaturile înregistrate în ultimele luni sunt mai degrabă de primăvară. Este și motivul pentru care Direcția Silvică Olt a dat startul campaniei de împădurire mult mai devreme.

Pentru anul 2020, Direcția Silvică Olt are un program de împădurire de 206 hectare, din care 71 de hectare sunt integrale, pe 108 hectare se vor face completări, iar pe 27 de hectare se vor efectua refaceri ale plantațiilor degradate. Pentru prima parte a anului, suprafața propusă pentru împădurire este mai mică față de cea stabilită pentru campania din toamnă, spun reprezentanții Direcției Silvice Olt.

Puieții forestieri utilizați în șantierele de împădurire de pe raza județului sunt produși, în cea mai mare parte, în pepinierele Direcției Silvice Olt. Pentru această campanie se vor folosi 870 de mii  de puieți. Anul trecut, instituția a depășit acest program.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți