8.1 C
Slatina
sâmbătă,11 mai,2024

Ultimele Articole

Gripa a mai închis încă o clasă de la Școala „Nicolae Iorga” Slatina

- Advertisement -

Specialiștii DSP Olt au decis suspendarea cursurilor la încă o clasă de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, din municipiul Slatina, după ce au fost confirmate noi cazuri de gripă. Cursurile sunt suspendate la clasa a IV-a, în urma rezultatelor probelor trimise la laboratorul Institutului Cantacuziono din București fiind confirmate aici patru cazuri.

Potrivit DSP Olt, copiii de la această clasă vor sta acasă timp de patru zile, începând de joi, 13 februarie, și până marți, 18 februarie, inclusiv.

„Avem patru cazuri confirmate de gripă la clasa a IV-a a de la școala respectivă, două fiind confirmate de specialiștii laboratorului Institutului Cantacuzino București, iar alte două pe criterii clinice și link epidemiologic, copiii intrând în contact cu ceilalți. Sunt cazuri confirmate cu virus gripal tip A. Având în vedere această situație, am luat decizia de a suspenda cursurile pentru patru zile, de joi și până marți, anunțând deja reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Olt”, a declarat Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Olt.

La nivelul aceleiași școli, dar la a I-a B, au mai fost confirmate încă patru cazuri de gripă cu virusul B, motiv pentru care și aici cursurile au fost suspendate până miercuri, 12 februarie, însă începând de joi elevii și-au reluat activitatea la clasă.

Cătălin FIRCOIU     

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți