12.3 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Percheziții la trei primării din Olt, într-un dosar privind achiziții de mobilier urban

- Advertisement -

Primăriile din orașul Drăgănești Olt, dar și din comunele Dăneasa și Mărunței, precum și domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale, au fost vizate joi dimineață de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt care au efectuat în total șase percheziții într-un dosar privind achiziții de mobilier urban.

Descinderile s-au desfăşurat într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu. 

Anchetatorii spun că în perioada 2009 – 2016, cele trei primării din Olt ar fi efectuat plăți în valoare de aproximativ 220.000 de lei către diverși agenți economici pentru achiziționarea de mobilier urban, existând suspiciuni că bunurile nu au fost livrate în totalitate către beneficiari.

Documente contabile, necesare pentru a proba activitatea infracţională, au fost ridicate în urma percheziţiilor.

În baza unor mandate de aducere, trei persoane au fost aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt  pentru a fi audiate și dispuse măsuri legale. Este vorba de reprezentanți ai unor societăți comerciale, respectiv doi bărbați de 52 și 64 de ani, din orașul Drăgănești Olt, și un bărbat de 42 de ani, din comuna Mărunței.

Împotriva acestora nu a fost luată nicio măsură, fiind lăsaţi în libertate, însă poliţiştii continuă cercetările în acest dosar.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți