9.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Poliţiştii din Potcoava, descinderi la hoţi din comuna Corbu care au distrus mai multe sonde petroliere

- Advertisement -

Cinci percheziţii domiciliare au fost efectuate, joi după-amiaza, de poliţiştii Secției de Poliție Rurală Potcoava la locuințele unor persoane bănuite de furt calificat, în urma acestora fiind găsite mai multe bunuri furate, printre acestea garduri, stâlpi, porţi metalice şi zeci de litri de petrol care au fost sustrase de la sondele din zona comunele Corbu şi Icoana ce aparţin OMV Petrom.

Patru dintre descinderi, efectuate într-un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, au avut loc la imobilele aflate în proprietatea a doi bărbați din Corbu, iar a cincia la domiciliul unui bărbat de 46 de ani, din comuna Bârla, județul Argeș.

„Din cercetările efectuate, există suspiciunea că în perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020, doi bărbați, de 21 și, respectiv, 32 de ani, ambii din comuna Corbu, ar fi sustras de pe raza comunelor Corbu și Icoana, gardurile împrejmuitoare de la două sonde petroliere. La una dintre locațiile percheziționate au fost găsite 42 de plase de gard, 106 stâlpi de gard, trei porți metalice și o linie pompare, formată din 6 cupoane (țevi n.r.), despre care există bănuiala că ar fi fost sustrase de la mai multe sonde de pe raza comunelor Corbu și Icoana, iar în altă locație au fost găsiți 50 de Litri produs petrolier”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Bunurile găsite la percheziţii au fost ridicate și predate în custodie societății comerciale OMV Petrom, care are ca obiect principal de activitate explorarea și exploatarea zăcămintelor de petrol și gaze naturale. Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale, cei implicaţi fiind cercetaţi în prezent în stare de libertate.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți