13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Familiile, prietenii şi alţi apropiaţi ai Alexandrei şi Luizei, protest la Caracal

- Advertisement -

Nemulţumite de modul în care a decurs ancheta în cazurile Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu, fetele dispărute anul trecut în municipiului Caracal, care au fost răpite şi mai apoi ucise de Gheorghe Dincă, aşa cum acesta a mărturisit procurorilor DIICOT, peste o sută de persoane, membri ai familiilor celor două tinere, colegi, prieteni, dar şi alţi apropiaţi ai lor, au participat sâmbătă la un nou protest.

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, adolescenta din comuna olteană Dobrosloveni, a fost cel care a anunţat organizarea protestului din Caracal, iar cei prezenţi la acesta s-au strâns cu toţii în faţa Poliţiei din localitate.

Rând pe rând, atât Cumpănaşu, unchiul fetei dispărute la sfârşitul lunii iulie 2019, care a fost răpită şi omorâtă de Dincă, aşa cum a rescunoscut în faţa anchetatorilor, cât şi Stelian Iordache, bunicul Luizei, fata dispărută la jumătatea lunii aprilie anul trecut, răpită şi ucisă, de asemenea, de Dincă, au adus din nou în atenţia mulţimii prezente acuzele pe care le aduc celor care au anchetat dispariţia lor. Încă odată au vorbit despre modul în care au avut loc căutările, dar şi cum ambele familii ale tinerelor au fost umilite de poliţişti, care nu au crezut la început că au fost răpite şi au insinuat că ar fi plecat de bunăvoie, cu vreun „Făt-Frumos”. Cei prezenţi au strigat în cor „Ruşine, ruşine!”, „Procurori, judecători, fac din ţară tot ce vor!”, iar bunicul Luizei crede în continuare că Alexandra şi Luiza, cazurile lor fiind anchetate în acelaşi dosar în care Gheorghe Dincă este arestat, au fost traficate.   

„Nu uitaţi, caracaleni, că oricând poate fi fata dumneavoastră. Să scape de Caracal, fetele voastre merg la Craiova, merg la Slatina, merg la Bucureşti, merg la Timişoara. Dar merg atunci când fac 18 ani. Ce se întâmplă până atunci, vă sunt traficate?”, a spus şi Alexandru Cumpănaşu în faţa sediului Poliţiei.

De aici, protestatarii au mers şi în faţa Primăriei Caracal, unde cu toţii au strigat „Demisia!”, iar mai apoi au plecat pe „Drumul Iadului”, aşa cum au spus la traseul pe care l-au parcurs până la casa lui Dincă de pe strada Craiovei, nr. 169. Aici, mulţimea a ţinut să strângă sutele de lumânări şi candele, care au fost aduse de oameni din mai toate colţurile ţării şi au ars acolo în ultimele mai bine de şase luni, de când s-a aflat că cele două fete au fost ucise, la fel şi toate coroanele de flori. Anchetatorii au descins, în dimineaţa zilei de 26 iulie 2019, în curtea caracaleanului şi au spus că au găsit rămăşiţele umane ale Alexandrei arse într-un butoi, ulterior Dincă mărturisind că la fel ar fi procedat şi cu Luiza, resturile arse ale trupului acesteia fiind aruncate într-o lizieră de pădure de la marginea Caracalului.

Altarul din faţa porţii caracaleanului a fost distrus de protestatari, care i-au dat foc, iar familiile celor două tinere au susţinut încă odată că au fost racolate de o reţea de traficanţi şi că nu ar avea de ce să le mai plângă acolo, pentru că acestea cred că trăiesc. Mai mult, unchiul Alexandrei Măceşanu a spună că au făcut curat la poartă, aşa cum şi statul a curăţat curtea lui Gheorghe Dincă de mizerii. „Statul i-a făcut curat în curte, noi îi facem afară”, a spus Alexandrul Cumpănaşu. Iar cei prezenţi au strigat din nou „Ruşine, ruşine!” faţă de modul în care cei implicaţi au făcut ancheta în cazul dispariţiilor Alexandrei şi Luizei.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți