10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Liceenii, ajutați să ia BAC-ul și să vină cu drag la școală

- Advertisement -

Un proiect finanțat de Ministerul Educației, prin Banca Mondială, i-a convins pe elevii Liceului Tehnic „Alexe Marin” că școala e frumoasă. Prin diferite acțiuni în care au fost implicați, cu ajutorul unor ore de pregătire suplimentară, rata absenteismului abandonului școlar a scăzut semnificativ. În plus, procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat a crescut.

ROSE este acțiunea derulată la nivel național, din care fac parte majoritatea liceelor tehnologice din județ. Aceasta are drept scop reducerea numărului celor care abandonează școala și atragerea elevilor către diferite activități non-formale.

„Proiectul este finanțat dintr-un împrumut de la Banca Mondială și se desfășoară în 700 de licee din țară și în majoritatea liceelor tehnologice din județul Olt. Perioada de implementare este de patru ani, perioadă în care vor avea loc activități de pregătire suplimentară a elevilor la disciplinele la care susțin examenul de BAC, activități de consiliere pentru tinerii care termină liceul pentru a putea să le faciliteze accesul pe o traiectorie profesională care să le asigure un viitor mai bun”, a explicat Iulian Brezeanu, monitor ROSE.

În cadrul Liceului Tehnologic „Alexe Marin” Slatina, rezultatele proiectului se văd deja, încă de la finalul primului an de implementare. „Pentru noi, este al doilea an din cei patru pe care se desfășoară proiectul. După primul an, obiectivele specifice și obiectivul general al proiectului au fost atinse. Am crescut procentul de promovabilitate de la 7% la 14%, iar rata abandonului școlar a fost redusă cu 21%. De asemenea, am observat că elevii sunt atrași de activitățile care se desfășoară în cadrul proiectului”, a spus Marian Croitoru, directorul Liceului „Alexe Marin”.

Ministerul Educației, cu ajutorul Băncii Mondiale, oferă și sprijin financiar pentru modernizarea actului educațional. Până în acest moment, Liceul Tehnologic „Alexe Marin” și-a amenajat un centru multimedia, prin achiziționarea a 12 laptopuri și a mai multor microfoane. În viitor, conducerea școlii și-a propus să cumpere încă 12 computere, un copiator modern și o imprimantă wireless.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți