14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Modernizarea drumurilor, o prioritate pentru Consiliul Județean

- Advertisement -

Consiliul Județean va investi și anul acesta în infrastructura rutieră. Cu bani din bugetul propriu, dar și cu ajutorul fondurilor europene, vor fi deschise mai multe șantiere de modernizare a infrastructurii rutiere. Două tronsoane cu o lungime de peste 100 de kilometri vor asigura un acces rapid pe șosele, de la nordul la sudul județului.

Cu bugetul aprobat, Consiliul Județean a stabilit și prioritățile în materie de infrastructură rutieră. Sunt trei drumuri județene care vor fi reabilitate în totalitate din fonduri proprii, proiectele fiind aprobate încă de anul trecut.

„Avem un drum județean între Morunglav și Cârlogani, din bugetul propriu. De asemenea, avem drumurile cărora le-am aprobat studiile de fezabilitate și am aprobat licitațiile pentru ele, cele necesare managementului deșeurilor. Este vorba despre drumul de la Bobicești până la stația de transfer de la Balș, astfel încât să ocolim aglomerația de la Balș. De asemenea, drumul de ocolire a localității Bălteni, pentru a ajunge la groapa de gunoi, prin afara localității, astfel încât cetățenii să nu fie afectați de trecerea mașinilor de gunoi”, a declarat Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

Un ajutor important pentru modernizarea infrastructurii rutiere o reprezintă fondurile europene. Consiliul Județean a semnat contractele de finanțare pentru două astfel de proiecte. Primul vizează refacerea totală a carosabilului pe tronsonul dintre Verguleasa- Slatina-Dăneasa, lucrările fiind deja scoase la licitație. Celălalt se referă la porțiunea cuprinsă între Stoenești și Giuvărăști, pentru care se pregătește licitația. „Unul este pe Programul Operațional Regional, celălalt pe Strategia Dunării și vom acoperi practic o axă de la Verguleasa până în sudul județului, la ieșirea spre Teleorman, la Giuvărăși”, a mai precizat Marius Oprescu.

Anul acesta, Consiliul Județean Olt a primit un buget mult subdimensionat, din partea Guvernului. De aceea, nu vor fi fonduri pentru începerea altor lucrări de infrastructură, în condițiile în care o bună parte din bani vor merge către asistența socială.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți