7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 500 de amenzi aplicate de poliţişti, în weekend

- Advertisement -

Sfârşitul de săptămână a fost unul încărcat pentru poliţiştii din Olt aflaţi la datorie, iar în urma misiunilor desfăşurate în judeţ aceştia au aplicat peste 500 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală depășește 160.000 de lei.

Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că poliţiştii olteni au intervenit în weekend la 374 de evenimente, 233 dintre ele fiind sesizate prin apelul de urgenţă 112. În urma acţiunilor, oamenii legii au aplicat 536 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, cuantumul acestora fiind de 167.385 lei. Pentru neregulile constatate în trafic, polițiștii rutieri au reținut 29 de permise de conducere și au retras şapte certificate de înmatriculare.

Dosare penale pentru abateri la regimul rutier

Trei conducători de vehicule s-au ales cu dosare penale pentru abaterile comise în weekend la regimul rutier.

Unul dintre ei a fost prins sub influenţa băuturilor alcoolice pe Drumul Județean 546, în comuna Dobroteasa. Este vorba de un bărbat de 50 de ani, din comuna Olanu, județul Vâlcea, care conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,88 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. „În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului”, a spus reprezentantul IPJ.

Şi un motociclist de 27 de ani, din comuna Dobrosloveni, s-a ales cu dosar penal pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. Tânărul conducea o motocicletă, având numărul de înmatriculare provizoriu cu valabilitatea expirată din ziua de 23 noiembrie 2019, pe strada Teodosiei, din localitate.

O tânără de 25 ani, din comuna Ştefan cel Mare, care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere, a fost oprită de poliţişti pe Drumul Județean 544, din localitate. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că maşina i-ar fi fost încredințată de un bărbat de 32 ani, din Ştefan cel Mare. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul către o persoană care nu deține permis de conducere.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți