11.2 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Un oltean donează caricaturi pentru a ajuta o poliţistă bolnavă de cancer

- Advertisement -

Gogu Neagoe, caricaturistul originar din comuna Osica de Jos, se va implica la începutul lunii viitoare într-un caz umanitar. Acesta va realiza lucrări pentru o poliţistă din Bucureşti, mamă a doi copii de 6 şi 8 ani, care suferă de cancer agresiv la picioare, inclusiv şold.

Corpul Naţional al Poliţiştilor sunt organizatorii evenimentului caritabil „Hope Run for Alexandra” din Capitală, programat pe 1 martie şi la care va fi prezent şi caricaturistul oltean. Gogu Neagoe îşi va dona lucrările executate pentru a o ajuta pe poliţista Alexandra Iordache. Femeia, la doar 40 de ani, a primit un diagnostic crunt: melanom malign gradul IV al membrelor inferioare, inclusiv șold, şi are nevoie lunar de suma de 23.000 de euro pentru a urma un tratament în Turcia.  

„Alexandra Iordache, o polițistă de la Brigada Rutieră din București, se luptă cu cancerul pentru a supraviețui. Lupta este, însă, una costisitoare, având nevoie de un tratament în Turcia care costă 23.000 de euro pe lună. Alexandra nu are acești bani, dar cine dorește să o ajute o poate face. La eveniment va fi prezent Gogu Neagoe, caricaturist oltean, care va dona toate lucrările executate pentru Alexandra Iordache”, spun organizatorii. 

Atelierul de caricaturi al artistului oltean va fi amplasat în cadrul standului Corpului Naţional al Poliţiştilor de la evenimentul „Hope Run for Alexandra”. Gogu Neagoe anunţă că vor fi realizate peste 300 de caricaturi portrete pe loc, iar o caricatură pe care o va realiza în doar două minute este 300 de lei, banii strânşi fiind ulterior donaţi pentru cazul poliţistei bolnave de cancer. Tot pentru a ajuta cazul umanitar în cadrul „Hope Run for Alexandra” de duminică, 1 martie, în intervalul orar 10:00 – 16:00.

„Hope Run for Alexandra” este de fapt o alergare caritabilă organizată de Corpul Naţional al Poliţiştilor, în colaborare cu Asociaţia Clubul Sportiv Bucharest Running Club, şi îşi propune să adune fonduri pentru poliţista din cadrul Brigăzii Rutiere pentru a o ajuta să urmeze tratamentul. „Evenimentul îşi doreşte să reunească sportivi, pasionaţi de alergare şi familii care să îşi petreacă «timpul» lor, dându-i «timp» Alexandrei. La finalul alergării vom avea o surpriză pregătită pentru participanţi”, spun reprezentanţii Corpului Naţional al Poliţiştilor.

„Hope Run for Alexandra” se va desfăşura în Parcul „Regele Mihai I”, cu startul de la Fântâna Modura, până la Piaţa „Charles de Gaulle”, din Capitală, şi va avea o cursă de 1,5 kilometri pentru copiii de la 0 la 13 ani şi o altă cursă de 7 kilometri pentru persoanele de peste 14 ani. Kiturile şi numerele de concurs se ridică de la sediul Brigăzii Rutiere din strada Logofătul Udrişte, nr. 9 – 15, în zilele de 28 şi 29 februarie, în intervalul orar 13:00 – 20:00. Taxele percepute pentru înscrieri sunt de 80 de lei pentru cursa de 7 kilometri, 30 de lei pentru cursa de 1,5 kilometri, copii între 0 şi 13 ani, plus însoţitor, şi 15 lei pentru copii între 0 şi 13 ani, acestea fiind donate integral cazului poliţistei.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți