20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Lucrări de anvergură în zona deraierii trenului marfar. Linia de cale ferată distrusă pe 100 de metri pe un fir

- Advertisement -

Deraierea trenului marfar ce aparține unui operator privat în județul Olt, între stațiile stațiile de cale ferată Fărcașele și Drăgănești Olt a provocat pagube majore în zonă și este nevoie de lucrări de anvergură pentru a putea fi reluat traficul feroviar. Numai pe un singur fir linia de cale ferată a fost distrusă pe o distanţă de 100 de metri, iar pe al doilea şinele de tren au fost distruse pe o lungime de 30 de metri.

15 vagoane din componența de 37 de vagoane ale trenului au deraiat în noaptea de duminică spre luni, iar cinci dintre ele s-au răsturnat şi pe celălalt fir de şine de cale ferată, motiv pentru care pe ambele sensuri de mers circulaţia trenurilor a fost întreruptă.

Pentru redeschiderea traficului feroviar în județul Olt, pe un sens, intervenţiile muncitorilor CFR sunt în plină desfășurare, în cursul nopții fiind ridicate și îndepărtate de pe firul I trei vagoane din cele răsturnate. Marţi, în jurul prânzului, încă se acționa cu macaraua de mare tonaj pentru ridicarea și repunerea pe șină a celui de-al patrulea vagon răsturnat pe firul I, se intervinea pentru descărcarea cerealelor din vagoanele deraiate pe podeț și repunerea lor pe șină cu ajutorul vinciurilor, iar personalul Diviziei Linii desfășura lucrări de reparații la linie și înlocuirea traverselor, în zona podețului.

Circulația feroviară pe relația București Nord – Craiova și retur se desfășoară în continuare în condiții speciale, prin transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile Drăgănești Olt și Caracal sau, la solicitarea operatorilor de transport feroviar de călători, pe ruta deviată București Nord – Titu – Ramificație Golești – Piatra Olt – Craiova și retur. Transbordarea cu mijloace auto a călătorilor din trenurile care asigură legătura între Capitală și vestul țării a fost o măsură necesară pentru menținerea continuității circulației feroviare pe relația București Nord – Craiova și retur, dar și pentru a asigura front de lucru echipelor de intervenție care de luni acționează permanent în zona deraierii, cu utilaje de mare tonaj, anunţă CFR.

CFR SA spune că mai întâi va fi pus în funcţiune un fir, pentru a se redeschide circulaţia trenurilor. „Pentru redeschiderea circulației feroviare pe un sens, lucrările de reparații se desfășoară într-o primă etapă pe firul I, iar în paralel cu reluarea circulației, personalul feroviar va continua intervențiile și reparațiile și pe firul II”, a spus Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al companiei.

Evenimentul feroviar produs între staţiile de cale ferată din Fărcaşele şi Drăgăneşti Olt este anchetat de o comisie mixtă, Procuratură şi Agenția de Investigare Feroviară Română.

De miercuri s-ar putea circula pe un fir

Marţi după-amiaza, în jurul orei 17:30, reprezentanţii CFR anunţau că lucrările de reparații la linia de cale ferată pe firul I, între stațiile Fărcașele – Dragănești Olt, se vor finaliza în cursul zilei, urmând ca în noaptea de marţi spre miercuri echipele de intervenție să continue operațiunile de ridicare și repunere pe șină a vagoanelor răsturnate.

Cel mai probabil, anunţă CFR, s-ar putea circula pe un fir, în zona deraierii trenului privat de marfă, începând de miercuri. „La această oră personalul Diviziei Linii desfășoară ultimele lucrări de reparații la linie și de înlocuire a traverselor și elementelor de prindere pe firul I, în zona podețului. Continuă, de asemenea, și operațiunile de ridicare și repunere pe șină a vagoanelor răsturnate, intervenții care au însă un grad ridicat de dificultate atât din punct de vedere al posibilităților de calare – fixare a macaralei de 250 de tone, precum și a manevrelor necesare pentru ridicarea vagoanelor răsturnate în zona podețului și repunerea acestora, în condiții de siguranță, pe șină. Deoarece redeschiderea circulației este condiționată de finalizarea operațiunilor de scoatere din gabaritul firului I a vagoanelor răsturnate, intervențiile în zona deraierii trenului privat de marfă vor continua și în cursul acestei nopți”, a transmis Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR, în cursul după-amiezii de marţi.

Compania îi asigură pe călători că echipele feroviare depun eforturi considerabile pentru a finaliza cât mai curând toate operațiuniule necesare eliberării firului I și transmite scuze pentru disconfortul creat, cu precizarea că muncitorii CFR lucrează și vor lucra non-stop pentru finalizarea lucrărilor necesare redeschiderii traficului în prima etapă pe un sens de circulație.

„Transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile Drăgănești Olt și Caracal va fi asigurată în continuare și, de asemenea, la solicitarea operatorilor de transport feroviar de călători, anumite trenuri pot fi redirecționate pe ruta deviată București Nord – Titu – Ramificație Golești – Piatra Olt – Craiova și retur. Recomandăm în continuare călătorilor ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre condițiile de circulație în această perioadă pe relația București – Craiova și retur la numărul de telefon 021.9521 – Info CFR”, a conchis reprezentantul CFR.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți