8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Lucrări de apărare împotriva inundațiilor, desfășurate pe mai multe cursuri de apă din Olt

- Advertisement -

Serviciul de Gospodărire a Apelor Olt desfășoară în fiecare an acțiuni de decolmatare și de igienizare a cursurilor de apă de pe raza județului. Pentru 2020, reprezentanții instituției au în plan executarea de lucrări pe mai multe sectoare de pe Sâi, Milcov și Dîrjov.

Inundațiile nu au mai pus, în ultimii ani, probleme majore în județul Olt. Cu toate acestea, reprezentanții SGA Olt supraveghează în permanență cursurile de apă, desfășurând periodic acțiuni de decolmatare a malurilor și de igienizare a albiilor cursurilor de apă.

În prezent, se lucrează la Priseaca, pe Gota, acolo unde viitura de anul trecut a distrus o lucrare realizată în trecut de cei de la Apele Române. „Am terminat o lucrare la Priseaca, pe Valea Pârvului, iar în prezent lucrăm pe Gota, unde acum doi ani făcusem o lucrare în amonte, dar în 2019 a venit o viitură puternică și lucrarea a fost afectată. Ne-am propus să o refacem, iar lucrarea e în curs de realizare: decolmatare, recalibrare, refacere secțiuni și o supraînălțare a malului, pe partea dinspre case”, a explicat Tudor Păduraru, inginer șef în cadrul SGA Olt.

Pentru anul 2020, reprezentanții SGA Olt au în plan mai multe lucrări importante pe Dârjov, Iminog și Milcov, dar și pe alte cursuri de apă, pe o lungime totală de 300 de kilometri. „Vom executa lucrări de decolmatare pe Dârjov, la Valea Mare, Iminog la Bălteni, Perieți și Schitu, Gota la Priceasa, Cungrea la Dobroteasa și Cungrea, Horezu la Dobrețu, Bârlui la Morunglav și Bobicești, Sâi la Dăneasa”, a mai spus inginerul şef de la SGA.

Reprezentanții SGA Olt mai transmit că, în funcție de bugetul pus la dispoziție de minister, se va lucra și în alte localități și pe alte cursuri de apă.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți