15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Procesul lui Dincă se judecă la Tribunalul Olt. Cererea de strămutare, respinsă de Curtea de Apel Craiova

- Advertisement -

Magistraţii Curţii de Apel Craiova s-au pronunţat marţi privind strămutarea procesului lui Gheorghe Dincă de la Tribunalul Olt, solicitare pe care au făcut-o părinţii Alexandrei Măceşanu, tânăra din comuna Dobrosloveni, care a fost răpită şi mai apoi ucisă de caracalean la sfârşitul lunii iulie 2019, aşa cum acesta a mărturisit. Cererea de strămutare a fost respinsă, iar procesul lui Dincă şi a complicelui său, Ştefan Risipţeanu, va fi judecat de magistraţii olteni. Decizia instanţei este definitivă, neputând fi atacată.

„Respinge, ca nefondată, cererea de strămutare formulată de petenţii Măceşanu Tudoriţa şi Măceşanu Ion. Obligă pe fiecare petent la câte 25 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Conform art. 275 alin. 6 C.p.p., onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii-inculpaţi Dincă Gheorghe şi Risipiţeanu Ştefan, în sumă de câte 313 lei fiecare, rămân în sarcina statului şi se vor vira către Baroul Dolj din fondurile Ministerului Justiţiei. Fără cale de atac”, se arată în soluţia magistraţilor Curţii de Apel Craiova. 

Dincă şi Risipiţeanu au fost trimişi în judecată în dosarul „Caracal” pe 15 ianuarie, dată la care rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT a ajuns la Tribunalul Olt.

Pe numele lui Dincă sunt opt capete de acuzare: trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte și profanarea de cadavre sau morminte – două fapte, în timp ce complicele Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de viol asupra Luiza Melencu, tânăra de 18 ani, din comuna Dioşti, judeţul Dolj, care a dispărut la jumătatea lunii aprilie anul trecut din Caracal, după ce a fost luată la ocazie şi mai apoi omorâtă de Dincă, care a recunoscut acest lucru. Anchetatorii spun că ambele tinere care au fost răpite şi ucise de Dincă au trecut prin chinuri groaznice. În dosarul „Caracal”, potrivit procurorilor DIICOT, au fost dispuse şi disjungeri, însă sunt continuate şi cercetări „in rem” sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori.

Caraceleanul avea să fie arestat la câteva zile după dispariţia Alexandrei, iar complicele său a fost arestat la începutul lunii decembrie 2019. Acesta şi Dincă au violat-o pe Luiza Melencu. În prezent, ambii se află încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova. Nemulţumit de faptul că magistraţii Tribunalului Olt au prelungit în privinţa sa măsura arestării preventive, Ştefan Risipiţeanu a formulat contestaţie împotriva deciziei, în speranţa că ar putea fi cercetat în libertate. Însă, judecătorii Curţii de Apel Craiova au respins luni contestaţia, ca nefondată, iar decizia este una definitivă.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți