7.3 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bijuterii din aur de 90.000 de lei, furate dintr-o casă din Balş. Autorii sunt verişori şi au fost prinşi

- Advertisement -

Doi verişori de 21 şi 24 de ani, din comuna doljeană Dragoteşti, acuzaţi că au furat bijuterii din aur de aproximativ 90.000 de lei, dintr-o casă a unei tinere de 23 de ani, din oraşul Balş, au fost prinşi şi reţinuţi marţi de poliţişti, iar miercuri au fost prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Balş, care au dispus arestarea lor.

Polițiștii din Balș, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului Balș, au reuşit să-i identifice pe tinerii doljeni, acuzaţi de furt calificat, în comuna olteană Voineasa. Au încercat să fugă când i-au văzut pe oamenii legii, iar unul dintre ei chiar a încercat să îngroape o brăţară de aur.

Poliţiştii au reuşit să-i imobilizeze cu sprijinul jandarmilor. Chiar s-a făcut o descindere la o locuinţă, unde s-au găsit cagule şi mănuşi ce ar fi putut fi folosite de verişori când au comis furtul, spune Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

„În momentul în care tinerii au observat reprezentații legii, au încercat să fugă, însă au fost imobilizați de polițiști, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt. Unul dintre tineri ar fi încercat să ascundă în pământ o brățară din aur, însă a fost observat de oamenii legii, care au recuperat obiectul. Polițiștii au efectuat și o percheziție domiciliară, unde au fost găsite obiecte care ar fi putut fi folosite la comiterea furtului, cagule și mănuși”, a declarat reprezentantul IPJ.

Tinerii au comis furtul pe 14 februarie. „Aceştia sunt bănuiți că, la data de 14 februarie 2020, ar fi pătruns într-o locuință din orașul Balș, de unde ar fi sustras mai multe bijuterii din aur, în valoare de aproximativ 90.000 de lei. Aceștia ar fi pătruns în imobil în momentul în care proprietara era plecată de la domiciliu, ușa de acces nefiind asigurată corespunzător. Miercuri, polițiștii au reuşit să recupereze prejudiciul în proporție de 90% şi a fost restituit părții vătămate”, a spus Dicu.

Verişorii, ambii cu antecedente penale, au fost reţinuţi marţi pentru 24 de ore, iar în cursul după-amiezii de miercuri au fost prezentaţi judecătorilor bălşeni, care au dispus pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili întreaga activitate infracțională săvârşită de cei doi tineri.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți