Începe judecarea procesului fiului lui Sile Cămătaru, prins la volan drogat şi fără permis

Magistraţii Judecătoriei Slatina au dispus marţi începerea judecăţii în procesul lui Albert Florian Balint, fiul lui Vasile Balint, zis şi Sile Cămătaru, care la începutul lunii ianuarie a fost trimis în judecată după ce a fost prins la volan drogat şi fără permis auto.

Instanţa de judecată a respins ca neîntemeiate cererile şi excepţiile formulate de inculpat, au constatat competenţa instanţei în soluţionarea cauzei şi, astfel, au dispus începerea judecăţii în procesul fiului lui Cămătaru.

„Respinge ca neîntemeiate cererile şi excepţiile formulate/invocate de către inculpatul Balint Albert Florian. (…) Constată competenţa instanţei în soluţionarea cauzei, legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 5235/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina privind pe inculpatul Balint Albert Florian, trimis în judecată pentru infracţiunile prev. şi ped. de art. 335 alin. 2 C.p. şi art. 337 C.pen., cu aplic. art. 38 alin. 2 C.p. şi art. 41 alin.1 rap. la art. 43 alin.5 C.pen., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Balint Albert Florian”, se arată în soluţia pe scurt dată de magistraţii Judecătoriei Slatina.

Decizia dată marţi de instanţa de judecată nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare, însă până joi nu fusese contestată.

Autoturismul condus de Albert Balint, în vârstă de 32 de ani, din municipiul Bucureşti, a fost oprit în trafic de poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Găneasa pe Drumul Național 65 – European 574, în comuna Găneasa, pe 27 decembrie 2019. „În urma controlului efectuat, s-a stabilit faptul că un bărbat de 32 de ani, din București, a condus autovehiculul având dreptul de a conduce suspendat. Totodată, acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv, însă a refuzat să îi fie prelevate mostre biologice de sânge”, declara Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, la acea vreme.

Fiul lui Sile Cămătaru s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Bucureșteanul a fost reținut pentru 24 ore, iar ziua următoare a fost arestat pentru 20 de zile şi încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Olt. Albert Balint a stat în arest până pe 16 ianuarie, când magistraţii Tribunalului Olt au decis să-l lase în libertate, fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.   

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<