Preotul din Caracal, o nouă acţiune. Vinde mărţişoare pentru a ajuta un centru cultural din Bulgaria

Ion Iagăru, preotul de la biserica de lemn, în stil maramureşan, din curtea Spitalului Municipal Caracal, se implică şi anul acesta, de Mărţişor, într-o nouă campanie umanitară. Dacă în anii precedeneţi, din banii strânşi din vânzarea de mărţişoare, unele dintre ele unicat, cum au fost cele de anul trecut – borcane cu dulceaţă de papaya cu aur comestibil, au fost donate sau modernizate mai multe secţii ale unităţii medicale caracalene, în 2020 fondurile strânse sunt donate unui centru cultural din Bulgaria.

Este ediţia a şasea a Târgului Caritabil de 1 Martie organizat de părintele Iagăru, iar recent acesta s-a întors din Bulgaria, de unde s-a întors cu sute de mărţişoare realizate de copii, părinţi şi bunici din zona Vidin. Suma de bani strânsă va fi donată apoi Centrului Cultural Român Vidin, spune preotul paroh de la Biserica „Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian”.  

„Ne-am întors din Bulgaria şi vă pot oferi o ştire senzaţională! La ediţia a şasea a Târgului Caritabil de 1 Martie din acest an organizat de biserica noastră vă asteptăm cu mărţişoare confecţionate de copii, părinţi şi bunici din zona Vidinului: Vidin, Kutovo, Kapitanovtsi, Major Uzunovo, Dunavtsi şi Vrav. Fondurile obţinute din vânzarea acestor mărţişoare vor fi donate prin Centrul Cultural Român din Vidin. Mărțișoarele devin, astfel, nu doar un simbol al primăverii, ci și un simbol al generozității și solidarității dintre oameni”, a transmis Ion Iagăru pe pagina sa de Facebook.

Cătălin FIRCOIU

2 comentarii la „Preotul din Caracal, o nouă acţiune. Vinde mărţişoare pentru a ajuta un centru cultural din Bulgaria

  • S-au terminat centrele culturale din Romania, de am ajuns sa ajutam centre culturale din Bulgaria?????

    Răspunde
    • Stimate Domnu Ionescu,nu este vorba de centre culturale din Bulgaria,este vorba de unicu Centru cultural roman in tara vecina Romaniei.Centru este inagurat pe 28 Decembrie 2016.Scopu in activitatea lui este promovarea culturii,stinta,natura si folclorui Romaniei in Bulgaria.In caz ca va intereseaza cum sa celtuie bani din Caracal,puteti va convinegeti pe pajina de FB- Ivan Juvetov.Apropo D.V. personal cate centre culturale din romania ati ajutat?

      Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<