Primăria Slatina investește în alte două zone de agrement

Parcul Tineretului va avea concurență serioasă în materie de petrecere a timpului liber. Chiar de anul acesta, slătinenii se vor putea bucura din nou de frumusețea esplanadei, complet refăcută, iar în curând se vor putea plimba pe aleile unui nou parc. Primăria Slatina se află la finalul procedurilor pentru preluarea fostului ștrand din Progresul și transformarea lui în zonă de agrement.

Slatina este în continuă dezvoltare, iar pe lângă străzi, parcări și școli moderne, locuitorii orașului au nevoie și de spații de relaxare.

După Parcul Tineretului, un loc foarte apreciat de slătineni, primăria lucrează la alte două proiecte similare. Mai întâi, se va finaliza modernizarea totală a esplanadei. Aici se înlocuiește totul, de la pavaj și până la mobilier urban, conceptul fiind unul spectaculos. A dispărut peretele cu trepte, iar constructorul are misiunea să îmbine zona de esplanadă cu expo parcul, oferind o priveliște unică asupra orașului de jos. „Avem trei milioane lei bugetați, dintr-un total de 10,771 milioane lei. Proiectul prevede amenajarea a patru rânduri alei, două fântâni arteziene, 71 de arbori, iluminat exterior cu sursă tip led și stâlpi din aluminiu, instalație degivrare, instalații de irigat și mobilier urban nou”, a explicat primarul Emil Moț.

Iar aceasta nu este singura investiție care să contribuie la creșterea calității vieții în Slatina. Un proiect ambițios, dorit de foarte mulți locuitori ai orașului, este cel de transformare a fostului ștrand din Progresul într-un mare parc. Primarul Emil Moț a făcut publice imaginile noului loc de promenadă, în cadrul conferinței de presă de prezentare a bugetului.

Primăria Slatina încearcă de mai mulți ani să preia fosta bază sportivă „Dumitru Dobrescu”, lăsată în paragină de Ministerul Tineretului și Sportului. Ultima condiție a fost amenajarea a șase terenuri de tenis în oraș, așa cum erau pe vremuri la fostul ștrand. În prezent, terenurile sunt aproape gata, iar ministerul ar trebui să dea undă verde amenajării noului parc.

Simona VÂRBAN

4 comentarii la „Primăria Slatina investește în alte două zone de agrement

 • Asta .filfizonul rosu ,Mot, face exact ce l-au invat precedesorii lui din Primaria Slatina,coruptii dovediti de instantele de judecata..Darius Valcov,Minel Prina,Gabi Diaconu…dar si inca in cercetare,Emil Popa,actualul director de la Paza,numit politic,cel cu casa facuta din banii contribuabililor,pe strada Streharet..
  https://adevarul.ro/locale/slatina/sala-polivalenta-mega-teapa-clasica-mandatul-darius-valcov-primaria-slatina-s-au-dus-apa-sambetei-16-milioane-lei-1_5e4e62915163ec42714480c1/index.html

  Răspunde
 • In Slatina daca nu stiti cartierul Primavera la 1,5 km de centru orasului, str Agricultorului , Recea nu au Canalizare !! Ne cacam in hazna pe care o golim cu pompa la fiecare ploaie! Ce miros si ce pamant infectat !!! Rusine Domnule Primar !!!

  Răspunde
 • Orașul Slatina poate sa fie si de aur, persoanele care trec pe lângă oras pe drumul de intrare dinspre Pitești sau Craiova, varianta dezastruoasă, podul Olt ruginit…. Ce impresie crede-ti ca au despre Orașul Minunat numit Slatina?

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.