2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primăria Slatina investește în alte două zone de agrement

- Advertisement -

Parcul Tineretului va avea concurență serioasă în materie de petrecere a timpului liber. Chiar de anul acesta, slătinenii se vor putea bucura din nou de frumusețea esplanadei, complet refăcută, iar în curând se vor putea plimba pe aleile unui nou parc. Primăria Slatina se află la finalul procedurilor pentru preluarea fostului ștrand din Progresul și transformarea lui în zonă de agrement.

Slatina este în continuă dezvoltare, iar pe lângă străzi, parcări și școli moderne, locuitorii orașului au nevoie și de spații de relaxare.

După Parcul Tineretului, un loc foarte apreciat de slătineni, primăria lucrează la alte două proiecte similare. Mai întâi, se va finaliza modernizarea totală a esplanadei. Aici se înlocuiește totul, de la pavaj și până la mobilier urban, conceptul fiind unul spectaculos. A dispărut peretele cu trepte, iar constructorul are misiunea să îmbine zona de esplanadă cu expo parcul, oferind o priveliște unică asupra orașului de jos. „Avem trei milioane lei bugetați, dintr-un total de 10,771 milioane lei. Proiectul prevede amenajarea a patru rânduri alei, două fântâni arteziene, 71 de arbori, iluminat exterior cu sursă tip led și stâlpi din aluminiu, instalație degivrare, instalații de irigat și mobilier urban nou”, a explicat primarul Emil Moț.

Iar aceasta nu este singura investiție care să contribuie la creșterea calității vieții în Slatina. Un proiect ambițios, dorit de foarte mulți locuitori ai orașului, este cel de transformare a fostului ștrand din Progresul într-un mare parc. Primarul Emil Moț a făcut publice imaginile noului loc de promenadă, în cadrul conferinței de presă de prezentare a bugetului.

Primăria Slatina încearcă de mai mulți ani să preia fosta bază sportivă „Dumitru Dobrescu”, lăsată în paragină de Ministerul Tineretului și Sportului. Ultima condiție a fost amenajarea a șase terenuri de tenis în oraș, așa cum erau pe vremuri la fostul ștrand. În prezent, terenurile sunt aproape gata, iar ministerul ar trebui să dea undă verde amenajării noului parc.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți