Trafic rutier închis pe DN 6 – E 70, la Stoeneşti, pentru ridicarea vagoanelor deraiate la început de săptămână

Traficul pe Drumul Naţional 6 – European 70 Caracal – Alexandria a fost oprit joi la kilometrul 160, în zona comunei Stoenești, din județul Olt, pentru aproximativ patru ore. Potrivit Centrului InfoTrafic, decizia a fost luată ca urmare a începerii operațiunii de ridicare a vagoanelor deraiate pe magistrala 900 la început de săptămână.  

Circulația rutieră a fost deviată, astfel, pe varianta ocolitoare, respectiv Mihăeşti – Drumul Judeţean 679 Seaca – Văleni – DJ 546 A Stoicăneşti – Drăgăneşti Olt – DJ 546 Mărunţei – Brebeni – Slatina – DN 65 – E 574 – limită județul Dolj. Polițiștii rutieri s-au aflat în principalele noduri rutiere pentru a asigura fluidizarea traficului în zonă.

Traficul a fost blocat complet începând cu ora 10:10 şi până după ora 14:00, când pe DN 6 – E 70 Caracal – Alexandria, la Stoeneşti, a început să se circule alternativ pe un sens. Timp de alte aproape trei ore traficul rutier s-a desfăşurat pe un singur sens, iar de la ora 17:00 acesta a fost reluat pe ambele sensuri.

În noaptea de duminică spre luni, între staţiile de cale ferată Fărcaşele şi Drăgăneşti Olt, în zona Stoeneşti, un tren de marfă care aparţine unui operator privat a deraiat, iar 13 dintre cele 37 pe care le avea în componenţă s-au răsturnat sau au deraiat, traficul feroviar în zonă fiind complet întrerupt pe ambele sensuri de mers.

De atunci, circulația feroviară pe relația București Nord – Craiova și retur s-a desfășurat în condiții speciale, prin transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile Drăgănești Olt și Caracal sau, la solicitarea operatorilor de transport feroviar de călători, pe ruta deviată București Nord – Titu – Ramificație Golești – Piatra Olt – Craiova și retur. 

În cazul deraierii trenului privat de marfă, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au deschis un dosar penal in rem, adică nu este cercetată vreo persoană şi doar fapta. Cercetările anchetatorilor vizează săvârşirea infracţiunii de neîndeplinire a îndatorilor de serviciu ori îndeplinirea defectuoasă din culpă.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<