Localitatea Brâncoveni are buget pentru anul 2020. Primarul Ion Cheroiu spune că autorităţile au reuşit să contureze un buget ambiţios, necesar pentru continuarea dezvoltării comunei oltene. Proiectele în care vor fi investiţi bani din bugetul local sunt ample, printre care amenajare centre civice, reabilitări fântâni publice, modernizare cămin cultural şi iluminat public şi realizare studiu de fezabilitate pentru înfiinţare sistem de distribuţie a gazelor naturale în localitate.

„Am prins banii necesari pentru învăţământ, sănătate, cultură, asigurări şi asistenţă socială (plata indemnizaţiilor asistenţilor personali şi a persoanelor cu handicap n.r.)”, spune edilul din Brâncoveni.

În primul rând, autorităţile locale nu au uitat de investiţii, aşadar s-au alocat bani pentru zece proiecte, un alt proiect, însă, fiind respins de o parte dintre consilieri. Se vor avea în vedere amenajare de centru civic în satele Brâncoveni şi Văleni, înlocuire gard cimitir Văleni, modernizare gard la Grădiniţa cu Program Normal „Matei Basarab” Mărgheni, reabilitare-modernizare fântâni publice de pe raza comunei, modernizare iluminat public în toată comuna, reabilitare-modernizare cămin cultural, încheiere proiect „Prima înfiinţare a sistemului de alimentare cu apă”, cofinaţare proiect „Prima înfiinţare a sistemului de canalizare”, înfiinţare sistem de distribuţie a gazelor naturale în comuna Brâncoveni – studiu de fezabilitate.

„Proiectul «Extinderea sistemului de supraveghere video în comuna Brâncoveni» a fost, însă, respins de o parte dintre consilierii locali. Mulţumesc tuturor consilierilor care prin votul lor pozitiv au înţeles că este necesar să continuăm investiţiile în comuna noastră”, a conchis primarul Ion Cheroiu de la Brâncoveni.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<