Explozie puternică într-un bloc din Slatina. Două persoane au suferit arsuri și 20 de garsoniere evacuate

O explozie puternică, urmată de incendiu, a avut loc, vineri noaptea, într-o garsonieră de la etajul al treilea al unui bloc de locuințe de pe strada Aleea Mărului din Slatina. Două persoane au suferit arsuri, dar și o a treia persoană cu probleme respiratorii, au ajuns la spital, iar 20 de garsoniere au fost evacuate. Echipajele de salvatori care au intervenit la fața locului au stabilit că deflagrația s-a produs din cauza unei acumulări de gaze.

Peste 30 de pompieri, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, un echipaj CBRN ( Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear ), o autospecială pentru transport efective și patru autospeciale pentru primă intervenție și trei echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județean Olt au intervenit la fața locului.

Pompierii au acționat pentru lichidarea incendiului, concomitent cu evacuarea a 83 de persoane care se aflau în bloc. Cele două persoane aflate în garsoniera în care a avut loc garsoniera au ajuns la spital, la fel și o a treia care probleme respiratorii, spune Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

„În garsoniera la care s-a produs explozia se aflau două persoane, o femeie de 75 de ani, găsită conștientă, cu arsuri de gradul II la nivelul capului și suspiciune de fractură la membrul superior stâng, și un bărbat, în vârstă de 81 de ani, găsit conștient, cu arsuri de gradul II la membrul superior drept. Cele două victime au fost transportate la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, pentru investigații amănunțite. La fața locului a fost asistată și o femeie, cu atac de panică, dar aceasta a refuzat transportul la spital. Ulterior, un echipaj de la Ambulanță a transportat la UPU Slatina o altă femeie, cu probleme respiratorii”, a declarat reprezentantul ISU. Femeia de 75 de ani, rănită mai grav, a fost internată pe Secţia de Antestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Slatina, iar bărbatul de 81 de ani este sub observaţie pe Compartimentul Chrirugie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă.

În urma incendiului au ars bunurile din garsoniera afectată, de deflagrație fiind afectată și garsoniera alăturată. Explozia a avut loc, cel mai probabil, din cauza unei acumulări de gaze care s-a produs la centrala termică, spun pompierii.

Reprezentanții Inspectoratului Județean în Construcții Olt au efectuat verificări, iar în urma acestora s-a luat decizia ca 20 de garsoniere să nu mai fie locuite până la finalizarea expertizei tehnice. Comitetul Local pentru Situații de Urgență Slatina a asigurat spații de cazare pentru persoanele aflate în locuințele evacuate, însă nimeni nu a solicitat un altfel de spațiu.

Pompierii olteni au rămas la fața locului, pentru a asigura în continuare măsurile de prevenire a situațiilor de urgență în zonă.

În cursul după-amiezii de sâmbătă, inspectorii în construcții din Olt au finalizat expertiza, iar în urma rezultatului s-a stabilit că structura de rezistență a blocului în care s-a produs explozia nu fost afectată și a fost permis accesul locatarilor în toate garsonierele din imobil.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<