18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Iluminatul stradal din Slatina, modernizat și extins în 2020

- Advertisement -

Un proiect cu fonduri europene și alte două investiții derulate din bugetul local vor contribui decisiv la creșterea calității iluminatului stradal, în Slatina. În plus, se va extinde sistemul și către zonele industriale, și acestea foarte circulate. Iar pe mai multe străzi din oraș se vor înlocui lămpile vechi cu altele performante.

Primul proiect pe fonduri europene semnat anul trecut de Primăria Slatina va asigura resurse financiare pentru modernizarea și extinderea iluminatului stradal din oraș. 37 de străzi, printre care și cele principale, vor fi iluminate cu ajutorul unor lămpi LED, a căror intensitate se va regla prin telegestiune. Anul acesta, municipalitatea a alocat bani în buget pentru cofinanțarea acestui proiect, aproape 800.000 de lei.

Pe străzile care nu sunt incluse în acest mare proiect, se vor înlocui corpurile de iluminat vechi cu bani din bugetul local. 260.000 de lei a alocat Primăria Slatina, anul acesta, pentru eficientizarea iluminatului public pe străzile Crișan, Nicolae Titulescu, dar și pe arterele din centrul vechi al orașului.

O altă investiție importantă pentru iluminatul stradal din Slatina vizează străzile Drăgănești și Milcov, din zonele industriale. Pentru extinderea rețelei, autoritățile au în derulare un proiect în valoare de peste 1,3 de milioane lei, fonduri alocate în totalitate din bugetul local, pentru anul 2020.

În cele două zone, lucrările vor începe cel mai probabil în luna iulie, după ce Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public va derula licitația pentru desemnarea unei firme specializate.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți