22.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Slatina, acoperită în totalitate cu sisteme îngropate de colectare a deșeurilor

- Advertisement -

Primăria Slatina va mai achiziționa încă 37 de containere îngropate, anul acesta. Unele dintre ele vor fi amplasate în zone care nu dispun încă de astfel de sisteme, iar celelalte le vor suplimenta pe cele existente. Toți banii vor fi alocați din bugetul local, investiția fiind estimată la aproape 3 milioane de lei.

Până la sfârșitul anului, Slatina va fi primul oraș din România care va avea 100% containere îngropate. Municipalitatea derulează în această perioadă o licitație pentru desemnarea unei firme care să amplaseze încă 37 de sisteme de acest fel. A fost înregistrată însă o contestație, iar durata de implementare va fi, probabil, prelungită, a explicat primarul Emil Moț. „Suntem în licitație pentru achiziționarea a 37 de containere îngropate. Din păcate, avem o contestație, iar termenul se va prelungi probabil. Noi am alocat, pentru prima parte a anului, suma de 1 milion de lei, din totalul de 2,7 milioane de lei, necesarul pentru întreaga investiție, urmând ca în iulie, la rectificarea bugetară, să alocăm și restul de bani”, a declarat Emil Moț.

Mai întâi, containerele îngropate vor fi puse în puținele zone din oraș în care mai sunt încă ghene de gunoi la suprafață. Apoi, se va trece la suplimentarea containerelor îngropate existente. Sistemele moderne vor fi amplasate în următoarele zone: străzile Horia, Sergent Major Dorobanțu Constantin, Nicolae Iorga, Cuza Vodă – la biserica nouă, Aleea Textilistului – între blocurile G2 și G3, strada Eugen Ionescu – se mai amplasează câte un container, Strada Tunari – lângă parc, strada Drăgănești, strada Crișan, strada Tudor Vladimirescu, strada Nicolae Titulescu, strada Trandafirilor, strada 1 Decembrie, strada Cuza Vodă – la garsoniere, Aleea Lalelelor – bloc 12 şi strada Trandafirilor.

Autoritățile fac apel la slătineni să arunce toate deșeurile în containere, indiferent că vorbim de peturi, cartoane sau haine vechi. Colectarea selectivă se face la halda de deșeuri de la Bălteni.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți