Activitatea a două topitorii din Slatina, sistată. Ministrul Mediului a publicat rezultatele controalelor şi imagini din interior

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a făcut publice marţi rezultatele controalelor efectuate în luna ianuarie la topitoriile din zona industrială a municipiului Slatina. Au fost date publicităţii imagini din interiorul celor şase topitorii la care au avut loc verificări, la două dintre acestea activitatea fiind sistată, iar celelalte patru fiind amendate.

Controalele efectuate la topitorii au venit după ce ministrul Alexe a efectuat o vizită de lucru în judeţul Olt, iar numeroși cetățeni, printre care şi jurnalişti locali, i-au semnalat faptul că topitoriile din municipiul Slatina nu și-ar desfășura activitatea în conformitate cu prevederile din acordurile de mediu.

„Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu a investigat aceste cazuri, fiind efectuate şase acțiuni de inspectie şi control la topitoriile amplasate în zona industrială a Slatinei şi aplicate patru sancțiuni contravenționale și un avertisment”, a spus ministrul Mediului într-o postare pe pagina sa de Facebook. Comisarii de mediu au dat trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 100.000 de lei, conform Legii 211/2011 privind regimul deşeurilor, pentru depozitări necontrolate de deşeuri, o sancţiune contranvenţională de 20.000 de lei, în conformitate cu HG 1061/2008 privind transportul deșeurilor pe teritoriul României pentru lipsă documente de transport deșeuri, iar avertismentul a fost pe Legea 107/1996, Legea Apelor, pentru lipsa notificării privind existența unui foraj de apă pe amplasament.

Ministrul Costel Alexe a mai anunţat că s-au impus pentru conformare un număr de 40 de măsuri cu termene pentru conformare cu prevederile actelor de reglementare și a legislației de mediu în vigoare. Totodată, la doi operatori economici le-au fost impuse măsuri de sistare a activității până la conformarea cu prevederile Autorizației de Mediu, pentru defecțiuni și degradări ale instalațiilor.

„Situația este cât se poate de gravă și trebuie tratată cu maxim de interes și profesionalism atât din partea operatorilor implicați, dar mai ales din partea instituțiilor din plan local, cele care trebuie să se asigure permanent că viața și sănătatea oamenilor sunt prioritare!”, a mai spus ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Cătălin FIRCOIU

Un comentariu la „Activitatea a două topitorii din Slatina, sistată. Ministrul Mediului a publicat rezultatele controalelor şi imagini din interior

  • Ok, dar de ce nu se spune despre ce topitorii e vorba si unde erau amplasate ?? Ce-i asta protejarea identitatii celor care polueaza mediul, aerul si sunt un atac la sanatatea oamenilor !!, n-am mai auzit de o astfel de protejare a poluatorilor/ acuzatilor !!! …..

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<