20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Se extind rețelele de electricitate și gaze la Slatina

- Advertisement -

Primăria Slatina a alocat, în bugetul de anul acesta, sume importante pentru extinderea rețelelor de utilități. Proiectele vizează zonele de la marginea orașului, unde s-a construit masiv în ultimii ani. Cel mai mult se va investi în extinderea rețelelor de energie electrică, municipalitatea având în lucru două proiecte mari de acest gen.

Se construiesc din ce în ce mai multe case noi în Slatina, în zone în care, cu ani în urmă, era câmp deschis. Pentru a veni în sprijinul celor care locuiesc în aceste cartiere noi, primăria a decis să investească în extinderea rețelelor de utilități. Cel mai mare proiect în acest domeniu, cu o valoare de 4,8 milioane lei, va fi implementat în zona Strehareți, pe platoul de deasupra străzii Dealul Viilor, unde numărul imobilelor construite a crescut foarte mult în ultimii ani.

Și rețelele de gaze vor fi extinse anul acesta. Sunt patru proiecte pentru care s-au alocat bani în buget. Vor beneficia de extinderi ale rețelelor de gaze naturale slătinenii care locuiesc pe străzile Carol I, Poenii, Boiangiului, Banului, Prelungirea Tunari, Lacului şi Regele Ferdinand.

Valoarea investiției este estimată la un milion de lei, fondurile fiind alocate în totalitate în bugetul anului 2020. Tot pentru extinderi ale rețelelor de gaze, Primăria Slatina a alocat fonduri pentru lucrări pe străzile Oituz și Profesor Victor Biltz, aproximativ 100.000 lei pentru fiecare tronson. Încă 380.000 lei au fost bugetați pentru extinderea rețelelor de pe Dealul Viilor până la strada Regina Maria, dar și pe Tudor Vladimirescu.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți