19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Stoenești, prima comună din Olt cadastrată cu bani europeni

- Advertisement -

Proiectul derulat de Ministerul Dezvoltării prin care vor fi cadastrate integral aproape 250 de localități din țară începe, în curând, și în județul Olt. Comuna Stoenești este prima care va beneficia de servicii de înregistrare sistematică gratuită, atât pentru clădiri, cât și pentru terenuri.

Comuna Stoenești se va alătura celor nouă localități din județ cadastrate în totalitate. Lucrările de înregistrare sistematică sunt realizate în cadrul unui proiect derulat de Ministerul Dezvoltării, care include, în prima etapă, 246 de localități din întreaga țară.

„Comuna din județul Olt pentru care vor fi scoase la licitație lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor, în luna aprilie a acestui an, este Stoenești, suprafața vizată fiind de 1.046 de hectare. Finanțarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020”, a explicat Dorina Mihăilescu, purtătoarea de cuvânt a Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Proiectul este unul mult mai amplu și vizează întocmirea de cărți funciare pentru clădiri și terenuri din 660 de localități rurale, din toată țara.

„În anul 2019, ANCPI a lansat patru proceduri de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică a imobilelor din aproximativ 400 de UAT-uri din cele 660 de comune din 40 de județe, care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile. În prezent, 149 de comune sunt contractate sau în procedură de licitație, dintre care 89 au deja contracte semnate și lucrările sunt în derulare, iar 60 sunt în curs de evaluare”, au mai transmis cei de la Oficiul de Cadastru.

În județul Olt, din totalul de 112 de UAT localități, nouă sunt cadastrate în proporție de sută la sută, iar în alte 64 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, pe sectoare cadastrale.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți