15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Copil din Brebeni, spulberat de o maşină pe trecerea de pietoni din apropierea şcolii

- Advertisement -

Un copil de 13 ani, din comuna Brebeni, a fost victima unui accident grav produs, miercuri dimineaţa, pe Drumul Judeţean 546, pe trecerea de pietoni din apropierea şcolii din localitate. Acesta a fost lovit de un autoturism al cărui şofer era sub influenţa alcoolului.

Băiatul a aşteptat să treacă un microbuz de persoane şi un autoturism, apoi s-a angajat în traversarea drumului pe trecere, în fugă, fără a mai observa că din sens opus vine în viteză o altă maşină, care se pare că nu a avut vizibilitate, l-a izbit în plin şi l-a aruncat câţiva metri în aer.

Poliţiştii rutieri au deschis o anchetă pentru a stabili cum s-a petrecut accidentul. „În urma cercetărilor, polițiștii Biroului Rutier Slatina au stabilit că minorul, care s-ar fi angajat să traverseze stradă în fugă, pe trecere de pietoni marcată corespunzător, a fost acroşat de un autoturism,  condus de un bărbat de 42 de ani, din orașul Drăgăneşti Olt”, a spus Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest şi s-a stabilit că acesta avea o concentrație de 0,04 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat în cazul acestuia şi a fost condus la Spitalul Slatina pentru a i se recolta probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a ajuns şi băiatul de 13 ani, din Brebeni, pentru investigaţii medicale amănunţite, în primă fază fiind diagnosticat cu traumatism toraco – abdominal prin accident rutier.

Conducătorul auto s-a ales cu dosar penal, poliţiştii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți