4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 100 de milioane de lei, fonduri europene pentru dezvoltarea Slatinei

- Advertisement -

Administrația Moț a profitat din plin de oportunitățile pe care fondurile europene le oferă, în dezvoltarea unei comunități. În ultimii ani s-a scris proiect după proiect, iar astăzi vorbim despre contracte de finanțare semnate și de peste 100 de milioane de lei atrași, pentru dezvoltarea Slatinei.

Patru proiecte care vor schimba radical transportul public din Slatina, dar și încă 10 care vor contribui la creșterea calității vieții. Acestea sunt performanțele municipalității, atunci când se face bilanțul accesării fondurilor europene, la Slatina. Peste 100 de milioane de lei a atras administrația Moț, prin proiectele depuse în ultimii ani și contractele de finanțare semnate. În bugetul de anul acesta, se regăsesc sumele necesare cofinanțării lor.

Străzile Văilor și Vintilă Vodă vor fi modernizate în totalitate, cu fonduri europene, pentru a se facilita astfel accesul autobuzelor și către zonele de la marginea orașului.

Mobilitatea urbană este un alt capitol important în dezvoltarea unui oraș. În acest sens, Primăria Slatina a gândit și a accesat mai multe proiecte ambițioase. De la amenajarea pistelor pentru bicicliști, la achiziționarea de biciclete electrice, sisteme de plată electronice pentru cetățeni și înlocuirea sistemului de semaforizare, toate vor fi în mod sigur implementate în Slatina.

Internet gratuit în locurile publice, stații de încărcare pentru vehiculele electrice, dar și o strategie de gestionare eficientă a locurilor de parcare sunt alte proiecte care vor alinia Slatina cu marile orașe europene, la capitolele mobilitate urbană și tehnologii de ultimă generație pentru cetățeni.

La acestea se adaugă un proiect în valoare de aproape 8 milioane de lei, care presupune refacerea corpului principal de clădire de la Liceul Economic.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți