7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Străzile din Slatina, modernizate rapid prin intermediul unui acord cadru

- Advertisement -

Primăria Slatina a reușit să implementeze o nouă strategie prin care infrastructura rutieră va beneficia de modernizări fără perioade de așteptare. Un acord cadru semnat în 2019 va asigura fondurile pentru asfaltări până în 2023, fără organizarea de licitații pentru fiecare obiectiv în parte. Trei constructori și-au luat angajamentul că vor lucra pe străzile din oraș, în funcție de prioritățile stabilite de municipalitate.

Sătui să aștepte chiar și mai bine de un an finalizarea procedurilor birocratice pentru a asfalta o stradă, reprezentanții Primăriei Slatina au schimbat tactica. Au identificat toate străzile, trotuarele și străduțele care au nevoie de modernizare și le-au inclus într-un proiect multianual. Scopul este acela de a scurta durata lor de implementare, constructorii fiind desemnați de la început, pentru toate obiectivele. Contractele de lucrări au fost semnate anul trecut și asigură finanțare pentru o perioadă de patru ani.

Cu acest acord cadru în vigoare, e nevoie doar de obținerea avizelor și autorizațiilor necesare înainte de începerea lucrării. Asta înseamnă enorm de mult timp câștigat în primul rând pentru cetățeni, care vor ca toate investițiile să se realizeze cât mai repede.

Anul acesta, prin intermediul acordului cadru, se vor continua lucrările începute anul trecut pe 22 de străzi din Slatina și se vor deschide noi șantiere pe alte 20 de străzi, a anunțat primarul Emil Moț. Fondurile alocate vor fi exclusiv din bugetul local.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți