11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bunuri furate din casele bălşenilor, găsite de poliţişti în Dolj. Hoţul, acelaşi care a furat şi bijuteriile de 90.000 de lei

- Advertisement -

De la începutul anului şi până în prezent, din locuinţele unor bălşeni au fost furate mai multe bunuri, acestea fiind găsite de poliţişti în urma unei percheziţii domiciliare efectuate în comuna doljeană Coşoveni. Hoţul este unul dintre cei doi verişori din comuna Drăgoteşti, judeţul Dolj, care pe 14 februarie au furat bijuterii de 90.000 de lei din casa unei tinere de 23 de ani, din oraşul Balş.

Descinderea poliţiştilor din Balş a avut loc miercuri. „În baza unui mandat emis de instanța competentă, poliţiştii din cadrul Poliției oraș Balș au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat de 33 ani, din comuna Coșoveni, judeţul Dolj, ocazie cu care au fost ridicate bormașini, flexuri, televizoare, un aparat de sudură, drujbe, și o bicicletă, bunuri care ar putea proveni din comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat, comise pe raza orașului Balș. Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că bunurile ar fi fost sustrase în perioada ianuarie – februarie 2020 de pe raza orașului Balș, de către un bărbat, de 24 de ani, din comuna Drăgotești, județul Dolj, care este arestat preventiv”, a spus Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Tânărul de 24 de ani, împreună cu verişorul său de 21 de ani, tot din localitatea doljeană Drăgoteşti, au fost arestaţi săptămâna trecută de magistraţii Judecătoriei Balş, fiind acuzaţi de furt calificat după ce pe 14 februarie au furat bijuterii de aproximativ 90.000 de lei din casa unei bălşence de 23 de ani. „Aceştia sunt bănuiți că ar fi pătruns într-o locuință din orașul Balș, de unde ar fi sustras mai multe bijuterii din aur, în valoare de aproximativ 90.000 de lei. Ar fi intrat în imobil în momentul în care proprietara era plecată de la domiciliu, ușa de acces nefiind asigurată corespunzător”, potrivit reprezentantului IPJ. Pe 18 februarie, polițiștii au reuşit să recupereze prejudiciul în proporție de 90% şi să-l restituie părții vătămate. Hoţii i-au identificat atunci în comuna Voineasa din Olt, fiind imobilizaţi de poliţişti şi jandarmi. Chiar s-a făcut o descindere la o locuinţă, unde s-au găsit cagule şi mănuşi ce ar fi putut fi folosite de cei doi verişori când au comis furtul.

După percheziţia efectuată miercuri în Dolj, poliţiştii din Balş continuă cercetările pentru a stabili întreaga activitate infracțională, dar şi pentru a vedea dacă există vreo legătură între hoţul de 24 de ani, din Drăgoteşti, şi cel la care s-au găsit bunurile furate din locuinţele bălşenilor, dar şi în ce circumstanţe au ajuns acestea în locuinţa tânărului de 33 de ani, din Coşoveni.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți