22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Consiliul Județean, bani din fondul de rezervă pentru lupta împotriva coronavirusului

- Advertisement -

Consiliul Județean se implică în asigurarea măsurilor de protecție a populației împotriva coronavirusului. Președintele Marius Oprescu a anunțat joi, la finalul ședinței de consiliul județean, că va convoca o întâlnire extraordinară, pentru a aproba deblocarea unor sume din fondul de rezervă, cu această destinație.

Reprezentanții Consiliului Județean au anunțat că sunt gata să dea o mână de ajutor instituțiilor care au atribuții în protejarea populației de coronavirus. În funcție de solicitările primite de la instituțiile care au nevoie de materiale de protecție, va fi convocată o nouă ședință de consiliu, pentru deblocarea sumelor necesare.

„Noi atât în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, cât şi în cadrul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, am anunţat intenţia de a interveni din fondul de rezervă cu bani, dacă instituţiile care sunt abilitate în acest domeniu au nevoie de diverse materiale. Chiar astăzi (joi n.r.) am primit de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi o astfel de solicitare. Noi vom cumpăra materialele şi le vom asigura prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, cărora le asigurăm finanţarea. Aşteptăm centralizarea solicitărilor, apoi vom convoca o şedinţă extraordinară pentru a debloca din fondul de rezervă suma necesară. Jandarmeria ne-a cerut combinezoane, pentru că, dacă se ajunge să avem cazuri în judeţul Olt, jandarmii sunt puşi să păzească perimetrele respective”, a declarat Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

Întrebat dacă se ia în calcul asigurarea de alimente pentru persoanele aflate în carantină, Marius Oprescu a precizat că, la solicitarea instituțiilor abilitate, se vor putea asigura fonduri în acest sens. „În funcţie de cum vor evolua lucrurile şi de ce ni se va cere, vom vedea care este calea legală şi vom fi prompţi şi vom interveni. Noi n-avem atribuţii în domeniu, ci doar toată disponibilitatea de a pune la dispoziţie aceşti bani”, a spus preşedintele CJ Olt.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți